Αγιασμός με ευχές κι ελπίδες στο «Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη»


Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, το πρωί της  Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αγιασμός  για την έναρξη των προγραμμάτων στο Κέντρο κοινωνικής φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, «Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη»,  παρουσία των γονέων των ατόμων με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στο Κέντρο. 
Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Προνοιακής Πολιτικής Τζένη Μπάρα η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της εξήρε το έργο του Κέντρου και έδωσε συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και τους εθελοντές για το έργο που επιτελείται  στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ. «Σας μεταφέρω τις ευχές για καλή χρονιά και την αγάπη του Δημάρχου Χρήστου Παππού. Ως Επικεφαλής του τομέα Πρόνοιας σας ευχαριστώ και υποκλίνομαι μπροστά στις μητέρες, τους δωρητές και τους εργαζόμενους που καταθέτουν την ψυχή τους για να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να βρουν χαρά, να αποκτήσουν ελπίδα και να γίνουν δημιουργικά» υπογράμμισε η Τζένη Μπάρα.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου «Εργαστήρι» Μαρία Τουρκοχωρίτη στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την ανταπόκριση, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ζήτησε τη βοήθεια όλων προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και αυτή τη χρονιά οι διάφορες δυσκολίες που προκύπτουν.
Συγκινημένος  λόγω της γνωριμίας του, με το αείμνηστο ζεύγος Βουδούρη, αλλά και του πρωτοποριακού έργου που συντελείται με τη βοήθεια των εθελοντών στο Ίδρυμα δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου.
Καλή χρονιά, καλή πρόοδο, καλή υγεία και καλή δύναμη ευχήθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια του Κέντρου «Εργαστήρι».
Ο επικεφαλής  της παράταξης «Εύπολις» Γιώργος Αβράμης αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά υπογράμμισε τη σημαντικότητα του έργου που επιτελείται. «Όλοι μαζί από το Δήμο, η αρμόδια Αναπληρωτής Δήμαρχος η κ. Μπάρα, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και η Αντιπολίτευση έχουμε καλή συνεργασία σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και θα στηρίξουμε όπου μπορούμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το ίδρυμα Λίλλιαν Βουδούρη» σημείωσε ο Γιώργος Αβράμης.
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Νικόλαος Κοτίνης που ιερουργεί  στην ενορία του Αγίου Δημητρίου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε τέλος  η πρόεδρος του συλλόγου «Αγάπη και Φροντίδα» Αθηνά Κουμπλή η οποία δεσμεύτηκε πως και αυτή τη χρονιά ο σύλλογος θα κάνει τα πάντα για τη στήριξη των παιδιών που φροντίζει το Εργαστήρι.
Το "Εργαστήρι - Λίλιαν Βουδούρη" στις ιδιόκτητες κτιριακές του εγκαταστάσεις, απασχολεί σε καθημερινή βάση 100 νέες και νέους με νοητική υστέρηση. Λειτουργεί 11 τομείς προστατευμένης εργασίας (Αρτοσκευασμάτων, Ζυμαρικών, Συσκευασίας/ Τυποποίησης, Πλυντηρίων, Κηπουρικής, Υφαντικής/Ταπητουργίας,  Κεραμικής, Catering,  Μπατίκ,  Εποχικών Ειδών, Εργασιών Φασόν) και οι νέοι του παράγουν μια σειρά προϊόντων από κουλουράκια και ζυμαρικά μέχρι υφαντά, μπατίκ, κεραμικά και εποχιακά είδη, τα οποία διαθέτουν προς πώληση. 

Στόχος είναι η δια βίου μάθηση και η επαγγελματική κατάρτιση με σκοπό την επαγγελματική και κοινωνική ένταξή τους στην ελεύθερη αγορά αλλά και η επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου