«Τα χαμόγελα των Αγγέλων» έλαμψαν στο Ζεφύρι

… εκπληκτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από το θέατρο του Χριστόφορου Ζήκα

Μια καταπληκτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Τα χαμόγελα των Αγγέλων»  απόλαυσαν οι θεατές το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016.
Στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο του Χριστόφορου Ζήκα στο Ζεφύρι, που είναι κόσμημα για το Δήμο Φυλής, καθώς είναι το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο σε όλη τη Δυτική Αττική οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γελάσουν, να συγκινηθούν αλλά και να προβληματιστούν.
« Φέτος θεωρήσαμε πολύ σημαντικό να επεκτείνουμε και να εμπλουτίσουμε και με θεατρικές παραστάσεις τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016  και το θέατρο του Χριστόφορου Ζήκα που λειτουργεί στο Ζεφύρι, κρίναμε πως ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης των παιδιών με την τέχνη» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος στο σύντομο χαιρετισμό του λίγο πριν την έναρξη της παράστασης η οποία είχε ελεύθερη είσοδο.
Ο Χριστόφορος Ζήκας μετά τη λήξη της παράστασης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που «αγκάλιασε»  όπως είπε το θέατρο. Ο καταξιωμένος ηθοποιός ευχαρίστησε θερμά τον  Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο που πήρε την πρωτοβουλία  για τη διεξαγωγή της παράστασης αλλά και τον  Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργο Μαυροειδή υπό τη αιγίδα του οποίου υλοποιήθηκε .
Αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας ξάφνιασε ευχάριστα τον ηθοποιό, τους συνεργάτες του αλλά και το κοινό αφού ανακοίνωσε στο χαιρετισμό του πως η θεατρική ομάδα του Χριστόφορου Ζήκα εντάσσεται πλέον και επισήμως στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Φυλής.
Στην υπόθεση του έργου ο Χριστόφορος Ζήκας σε μια καταπληκτική ερμηνεία υποδύθηκε το ρόλο ενός γερο-φυλάργυρου που δεν υπολογίζει, τίποτα άλλο, εκτός από τα χρήματα. Οι δυο πιστοί του υπηρέτες και η κόρη του υπομένουν την τσιγκουνιά του και τις παραξενιές που γεννά  στο χαρακτήρα του, αυτή η εμμονή  για το χρήμα. Η ζωή του όμως ανατρέπεται αναπάντεχα όταν αρρωσταίνει ξαφνικά .
Η πρώτη αντίδραση του «Αφέντη» είναι ότι δεν χρειάζεται γιατρός διότι κοστίζει. Η υγεία του όμως επιδεινώνεται δραματικά και αναγκάζεται με μισή καρδιά, να υποκύψει στις παραινέσεις των υπηρετών του και να καλέσει γιατρό.
Για καλή ή κακή του τύχη η επικοινωνία με το γιατρό είναι προβληματική. Τελικά ο άνθρωπος που εμφανίζεται μπροστά του ως γιατρός δεν είναι άλλος από τον υπηρέτη του μεταμφιεσμένο σε γιατρό.
 Από εκεί  και πέρα  ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την τσιγκουνιά του. Οι συμβουλές που του δίνει ο γιατρός, τον ξενίζουν γιατί  του αλλάζουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία του αλλά για να μην πεθάνει υποκύπτει στην αρχή βαρυγκωμώντας και μετά με ευχαρίστηση.
Τελικά αφήνει πίσω την τσιγκουνιά του και αφοσιώνεται στην υγεία του και ώ του θαύματος αντιλαμβάνεται μέσα από μια σειρά  δοκιμασίες πως τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι η αγάπη και η υγεία.
Τότε είναι που ζητά από τους υπηρέτες να ετοιμάσουν μια μεγάλη γιορτή, με πολύ φαγητό για τα παιδιά που πεινούν. Είναι η στιγμή που η σκηνή κατακλύζεται από τα «Χαμόγελα των Αγγέλων»  τα οποία συνοδεύουν την μετάλλαξή του από έναν ξεμωραμένο γερο-τσιγκούνη σε έναν εύσπλαχνο και φιλάνθρωπο πλούσιο, που νοιάζεται για το συνάνθρωπό του.
Τους ρόλους ερμήνευσαν Χριστόφορος Ζήκας ο Αφέντης
Παύλος Ζήκας ο Κύριλλος (δούλος και ψεύτικος γιατρός) 
Θεοδώρα Τσέπα Βάγια (δούλα)
Μαριάννα Μώρη κόρη
 «Τα χαμόγελα των Αγγέλων» είναι μια διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους  και σύμφωνα με το συγγραφέα του έργου Χριστόφορο Ζήκα «όταν ένας άνθρωπος κάνει μια καλή πράξη χαμογελούν οι Άγγελοι στην πλάση. Αντιθέτως όταν οι Άγγελοι βλέπουν τους μικρούς αγγέλους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό …δακρύζουν» . Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης Καίτη Παπανίκα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου