Γνήσια παραδοσιακή βραδιά με την υπογραφή του Συλλόγου Κρητών Φυλής














Η άψογη φιλοξενία της Λεβεντογένας Κρήτης αλλά και η καλή συνεργασία με το Δήμο Φυλής, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην κεφάτη παραδοσιακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών «η Μεγαλόνησος» το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό γήπεδο του Σχολικού Συγκροτήματος του Αγίου Νικολάου, που παρά τη φθινοπωρινή ψύχρα γέμισε από κόσμο!
Ανεβαίνοντας επί σκηνής προκειμένου ν’ ανοίξει τη βραδιά και να καλωσορίσει τον κόσμο, ο πρόεδρος Βασίλης Στεφανουδάκης επεσήμανε πως η ολόπλευρη στήριξη του Δήμου, έδωσε «φτερά» στο Σύλλογο, προκειμένου να πραγματοποιήσει δυο μεγάλες εκδηλώσεις αλλά και να συμμετάσχει για πρώτη φορά, βγάζοντας το θετικό πρόσωπο του Δήμου Φυλής προς τα έξω, στις  κορυφαίες επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για την «Ηρωική Έξοδο», ο ιστορικός Δήμος Μεσολογγίου.
Ο πρόεδρος επεσήμανε ακόμη, ότι παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο Σύλλογος έχει καταφέρει να αυξήσει θεαματικά τα μέλη του, σε σημείο μάλιστα  που στα μαθήματα παραδοσιακών χορών να γίνεται το αδιαχώρητο.
«Θέλουμε ο Δήμος να εξακολουθήσει να μας στηρίζει προκειμένου ο Σύλλογος να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του που είναι η διατήρηση και η μεταλαμπάδευση της όμορφης Ελληνικής Κρητικής Παράδοσης» στις νέες γενιές, επεσήμανε ο Βασίλης Στεφανουδάκης, ο οποίος έλαβε λίγα λεπτά αργότερα, θετική απάντηση.
Από το βήμα της εκδήλωσης στο οποίο και κλήθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, εξέφρασε τη διάθεση του, για ουσιαστική στήριξη, προσθέτοντας  μάλιστα ότι στον άμεσο σχεδιασμό είναι η εκπλήρωση της επιθυμίας που έχει εκφραστεί από τα μέλη του Συλλόγου για την  εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής μέσω των Χορευτικών του , σε μια μεγάλη εκδήλωση της όμορφης Κρήτης.
Με την ευκαιρία ο Χρήστος Παππούς  υπογράμμισε, ότι πλέον ο Δήμος μπορεί να κοιτάζει μπροστά και να δώσει βαρύτητα και οντότητα στον Πολιτισμό και στους ανθρώπους του, καθώς όχι μόνο κατάφερε να πετύχει την επιμήκυνση του χρέους του στο ασύλληπτο χρονικό διάστημα των 2.500 ετών αλλά και αποκτά εξωστρέφεια με στοχευμένες κινήσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.    
Ο Σύλλογος κατά τα λοιπά θέλοντας να τιμήσει τη Δημοτική Αρχή για την ουσιαστική συμβολή της στην επίτευξη των στόχων του, πρόσφερε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη καθώς και στον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή.
Τόσο ο Δημήτρης Καμπόλης όσο και ο Γιώργος Μαυροειδής κατά τους σύντομους χαιρετισμούς τους, έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν την ολόπλευρη και καλή συνεργασία που έχει  ο Δήμος με τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Φορείς του τόπου.
Χαιρετισμό απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος επανέλαβε το σημαντικό πολιτιστικό όφελος που θα προκύψει για όλη της Δυτική Αττική, αν εκπληρωθούν οι προσδοκίες και οι προσπάθειες, για την ανάδειξη της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης  πρωταγωνιστές υπήρξαν τα μικρά χορευτικά, το νέο αίμα του Συλλόγου, που με τη θαυμάσια  εμφάνισή τους, στόλισαν στην κυριολεξία την Κρητική βραδιά.  
Όσο για το κέφι που επικράτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, εκτός από την τσικουδιά και τους παραδοσιακούς μεζέδες, εκείνος που το ανέβασε στα ύψη,  δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο Κρητικό Καλλιτέχνη Νίκο Ζωϊδάκη και την ορχήστρα του , που ξεσήκωσαν τον κόσμο για χορούς και τραγούδια, ως τις μικρές ώρες.  
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως στην πρόσκληση του Συλλόγου Κρητών ανταποκρίθηκαν με θέρμη όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φυλής, η επιλαχούσα Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Καράλη, ο πολιτευτής το «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» Θανάσης Βασιλείου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων του Δήμου Φυλής.

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη βραδιά των Κρητών 







































Δείτε και τα videos  με τις σύντομες ομιλίες του Προέδρου Βασίλη Στεφανουδάκη και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου