Γνήσιο Αρβανίτικο Πανηγύρι από τη ΓΡΙΖΑ όπως παλιά στην πλατεία Μητροπόλεως
















Με ένα γνήσιο Αρβανίτικο γλέντι, όπως το απαιτεί η παράδοση, γιόρτασε ανήμερα του Σταυρού ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η «ΓΡΙΖΑ».
Τον κόσμο καλωσόρισε  το βράδυ της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου ο οικοδεσπότης της βραδιάς και Πρόεδρος της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργος Καραϊσκάκης, ενώ ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Λιόσης αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία στην μακρόχρονη πορεία του Αρβανίτικου Πανηγυριού που μετρά 20 συναπτά έτη ζωής, με εξαίρεση τη τραγική χρονιά του σεισμού του 99.
Στην όμορφη βραδιά συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών, του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, του Σωματείου Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" και φυσικά της ΓΡΙΖΑΣ  με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Τους χοροδιδασκάλους τίμησαν απονέμοντας τους αναμνηστικές πλακέτες και ενθύμια, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης.
Αφιλοκερδώς τραγούδησε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος.
Στο εκπληκτικό φινάλε, όλοι οι Σύλλογοι και τα παιδιά με τις παραδοσιακές τους στολές έγιναν ένα με τον κόσμο και χόρεψαν με κέφι σε Αρβανίτικους σκοπούς ως αργά τη νύχτα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παραδοσιακή βραδιά στην Πλατεία Μητροπόλεως 












 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΌ ΤΗΣ ΓΡΙΖΑΣ 











 ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ 










 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ








 Σωματείο Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" 


 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΩ ΛΊΟΣΙΩΝ "Η ΓΡΙΖΑ"



 ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ 












 ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ! 












0 comments:

Δημοσίευση σχολίου