Με κατάνυξη και λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Άνω Λιόσια


 



Με βαθιά κατάνυξη και λαμπρότητα παρουσία του Δημάρχου Φυλής  Χρήστου Παππού, γιορτάστηκε την  Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η μετάσταση του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, στον ομώνυμο και ιστορικό Ιερό Ναό, στα Άνω Λιόσια. 
 Στον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) Θεόδωρος  ο οποίος υπογράμμισε στο κήρυγμά του «πως η γνωριμία του Ιωάννη με τον Ιησού απέβη ιστορική. Καταγράφηκε πως όταν γνωρίστηκε με τον Κύριο ήταν ώρα Δωδεκάτη» και κάλεσε τους πιστούς  «Αδερφοί στον χρόνο της ζωής μας άλλοι γνωρίζουμε από την πρώτη ώρα τον Κύριο άλλοι αργότερα, αλλά ακόμα και αν έρθουμε και τη Δωδεκάτη ώρα ή πολύ μετά από αυτήν «η τράπεζα γέμει» και όλοι είμαστε καλεσμένοι να απολαύσουμε του συμποσίου της πίστεως» σημείωσε ο Σεβασμιότατος. 
Αναφερόμενος  στο βίο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου  ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως  σημείωσε πως «Πρόκειται για μια κορυφαία προσωπικότητα της Εκκλησίας μας, αφού αξιώθηκε να φέρει από τον Ίδιο τον Κύριο τον υπέρτατο τίτλο του αγαπημένου μαθητή και Αποστόλου Του.  Στα σπουδαιότερα γεγονότα  της επί γης παρουσίας του Κυρίου ήταν παρών ο Ιωάννης. Θεωρείται πως είναι ένας από τους τρεις στυλοβάτες της Εκκλησίας μας . Αξιώθηκε επίσης να είναι ο συγγραφέας του τετάρτου Ευαγγελίου με το βαθύτατο θεολογικό και πνευματικό περιεχόμενό του, των τριών Καθολικών Επιστολών του και του προφητικού βιβλίου της Αποκαλύψεως» .

Στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας και τη λιτάνευση της εικόνας  συμμετείχε πλήθος πιστών. Της εκκλησιαστικής πομπής προπορεύτηκε παιανίζοντας η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό τις οδηγίες του Νίκου Καλομοίρη ακολούθησαν τα λάβαρα, ο Σταυρός, τα εξαπτέρυγα και η εικόνα. Την Λιτάνευση συνόδεψαν, ο Ιερός Κλήρος, ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) Θεόδωρος , ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και δεκάδες πιστοί.

Αμέσως μετά το τέλος της λιτάνευσης ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Αλέξανδρο Γουδέλη για την «εξαίρετη» διοργάνωση ενώ απευθυνόμενος προς το Χρήστο Παππού είπε: «Στρέφομαι με πολύ αγάπη στην παρουσία, και χαιρετώ με πολύ εκτίμηση και τιμή, την παρουσία του αξιότιμου κυρίου Δημάρχου. Εύχομαι τα χρόνια σας να είναι πολλά και ευλογημένα και  ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος να σας στηρίζει στο δύσκολο  και υψηλό έργο που διακονείται» .
Η διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στον πανέμορφο και γραφικό Ιερό Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου,  παρουσία δεκάδων πιστών  με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία που εψάλη  το πρωί και την παράκληση του Αγίου Ιωάννου  το ίδιο απόγευμα. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 






 



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου