Συναυλία με μεγαλείο ψυχής από τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Δήμο Φυλής

 












 
Κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός υπήρξε η Συναυλία Αλληλεγγύης που ο έδωσαν ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου στο Κολυμβητήριο του Δήμου Φυλής. 
Με μεγαλείο ψυχής ο Φίλιππος Πλιάτσικας που ένιωσε στην κυριολεξία σαν στο σπίτι του, καθώς η οικογένεια του ζει στον γειτονικό Δήμο Αχαρνών κι εκείνος μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα βήματα της μεγάλης καριέρας του εκεί, έμεινε επί ώρες στη σκηνή ερμηνεύοντας παλιά και νέα του κομμάτια που ζέσταναν το κοινό, παρά την απρόσμενη τσουχτερή φθινοπωρινή ψύχρα. 
Τραγουδώντας μαζί του, ο κόσμος κάθε ηλικίας από παιδιά , νέους αλλά και ηλικιωμένους έδειξε την λατρεία του στον Πλιάτσικα και όχι άδικα, αφού ο Φίλιππος έφτασε στα Άνω Λιόσια αποφασισμένος μέσα από τα τραγούδια του να μιλήσει στις καρδιές του κόσμου και να πει πολλά…
Το ίδιο πρωί μάλιστα μιλώντας για την παράσταση της καλοκαιρινή του περιοδείας «Το Rock της Δυτικής όχθης»
με προτελευταίο σταθμό τα Άνω Λιόσια και μιλώντας στο “ogdoo.gr” 
(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) δήλωσε σχετικά:


«Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου "Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος" που είναι φόρος τιμής στον ήχο που είχα πάντα μέσα μου από μικρός, κάνω μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ μέχρι και σήμερα. Έτσι για τα επόμενο διάστημα θα ταξιδεύω παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ' αυτές και με μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονομάστηκε: Το Rock της Δυτικής όχθης.
Εκτός λοιπόν από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ και της προσωπικής μου πορείας θα έχουν ιδιαίτερη θέση τραγούδια και άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε λίγο πριν τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε μέχρι σήμερα αναπνέοντας κι αλλάζοντας χωρίς να χρειάζεται συνθήματα φτιαγμένα με photoshop για να υπάρχει».
Κι αυτό ακριβώς έκανε ο Φίλιππος Πλιάτσικας… Το μόνο που δεν θέλησε να δηλώσει είναι πως η συναυλία αντί εισιτηρίου είχε για είσοδο τη συγκέντρωση τροφίμων για συνανθρώπους μας  που τους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση και ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Χωρίς πολλά λόγια και μόνο με τα τραγούδια του που άγγιξαν την ψυχή του κοινού του, είπε ναι στην πρόσκληση του Δήμου Φυλής, κι έκανε πράξη αυτό που πάντα υπερασπίζονται οι καλλιτέχνες. Πως ο Πολιτισμός μπορεί να μας πάει μπροστά, ακόμη και σε αυτούς του δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Κι ας είναι οι Τέχνες και οι Άνθρωποί της από τους πρώτους που βάλλονται. Και μόνο που δεν το βάζουν κάτω και στηρίζουν εκείνους που υποφέρουν,  μέσα από το έργο και τις πράξεις τους, τα λέει όλα!
Γι’ αυτό και το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Φυλής προκειμένου να χειροκροτήσουν τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους μουσικούς του, αλλά και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, πολλοί!
Και πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και οι αναπληρωτές Δήμαρχοι του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Χασιάς, πρώην Δήμαρχοι του τόπου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών, Κοινωνικών και Μαζικών Φορέων της Πόλης, εκπρόσωποι και αιρετοί γειτονικών Δήμων, η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Καράλη και φυσικά κόσμος κάθε ηλικίας.
Το δίχως άλλο έζησαν μια μοναδική βραδιά γεμάτη υπέροχα ακούσματα! Κι όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν θα είναι η μόνη, καθώς αποχαιρετώντας επί σκηνής τον Φίλιππο τον κάλεσε να έρθει ξανά, αφού όπως επεσήμανε, ο κόσμος έδειξε,  πως τον θέλει ξανά!
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον συναυλιακό χώρο 

























































Και ολίγες από τα καμαρίνια 








 Ακολουθούν και δύο live

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου