Η Θεατρική Σκηνή Δήμου Φυλής «σηκώνει την αυλαία»…

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ "ΘΟΖ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗ -  Πηγή: http://gavata.news
Από τη φετινή παράσταση της "ΘΟΖ" "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα 

Το θέατρο, από τις σημαντικότερες μορφές Τέχνης του ελληνικού πολιτισμού, συμβάλλει θετικά τόσο στην ψυχολογία του ηθοποιού – όσο και του θεατή, ενώ παρέχει και παιδαγωγική λειτουργία.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής, η Θεατρική Σκηνή Ζεφυρίου την οποία δημιούργησε και επιμελείται η ηθοποιός κ. Στέλλα Νικολοθανάση, «αίρει την αυλαία» για 16η συνεχόμενη χρονιά ώστε να υποδεχτεί τους νέους επίδοξους ηθοποιούς, το Σάββατο 17/9, στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ανεβούν 3 θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιάσουν τα αντίστοιχα τμήματα (παιδικό – εφηβικό – ενηλίκων) ανάλογες με τις απαιτήσεις κάθε ηλικίας, αλλά και με την εγγύηση της άρτιας αισθητικής παρουσίασης των έργων που επιλέγει και φέρουν τη «σφραγίδα» της ηθοποιού (μουσική επιμέλεια, ενδυματολογία, σκηνογραφία, σκηνοθεσία).
Στέλλα Νικολοθανάση
 Θέατρο Τέχνης - Επίδαυρος
ΠΛΟΥΤΟΣ 
Η κ. Στέλλα Νικολοθανάση είναι απόφοιτος της ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης – Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» και το πλούσιο βιογραφικό που τη συνοδεύει έχει να αναδείξει σπουδαίες καλλιτεχνικές συνεργασίες με το Θέατρο Τέχνης, σε παραστάσεις κλασσικών δημιουργών όπως: «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Βάτραχοι», «Πλούτος», «Νεφέλες», «Τρωάδες», «Μήδεια», «Ορέστης», «Μικρός Πρίγκηπας», «Ο Γάμος», «Γέρμα», «Οι δίδυμοι της Βενετίας», «Τα ραβδιά των Τυφλών», «Τριάντα χρόνια ακριβώς». Παράλληλα, ασχολήθηκε με μεταγλωττίσεις παιδικών σειρών («Bob σφουγγαράκης» κ.λ.π.), ενώ εργάστηκε και ως ραδιοφωνική παραγωγός στον «Δίαυλο 10».
«Πιστή στα λόγια του μεγάλου δασκάλου του ελληνικού θεάτρου», όπως η ίδια δηλώνει, «πιστεύω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας, για να διδαχθούμε από τις αξίες του και να ξεφύγουμε από τις ασχήμιες της καθημερινότητας. Κάνουμε θέατρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.»
Όσον αφορά τους λόγους οι οποίοι την ώθησαν στην απόφαση να δημιουργήσει στο Δήμο Ζεφυρίου (νυν Καλλικρατικός Δήμος Φυλής) την παιδική και εφηβική θεατρική σκηνή το 2000: «Προσπαθώ να φέρω κοντά στα παιδιά έργα κλασσικά, ν’ ανοίξω τ’ αυτιά τους σε μουσικά ακούσματα μεγάλων δημιουργών και τη φαντασία τους σε πιο όμορφους κόσμους. Να τα βοηθήσω να μάθουν να δουλεύουν ομαδικά και να βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό τους.»
Η ενασχόληση με το θέατρο, έστω κι ερασιτεχνικά, βελτιώνει τη σκέψη του ανθρώπου, κι όπως έλεγε ο μεγάλος δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Το θέατρο δεν μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί όμως ν’αλλάξει τους θεατές, κι αυτοί αν θέλουν θα αλλάξουν τον κόσμο»…



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου