Μεγαλοπρέπεια και άρωμα Κρήτης στον εορτασμό της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι











Με μεγαλοπρέπεια και νότες ελληνικής παράδοσης πανηγύρισε η πολιούχος του Ζεφυρίου Παναγία Γρηγορούσα το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου με τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό. Το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της γεννήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και τη λαμπρή λιτάνευση της Εικόνας με επικεφαλής της πομπής την Φιλαρμονική του Δήμου. Την εικόνα συνόδευσε μεγάλος αριθμός ιερέων, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και πλήθος κόσμου.
«Στολίδια» της λιτάνευσης υπήρξαν τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Φυλής η «Μεγαλόνησος» τα οποία συνόδεψαν την εικόνα ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές.

Χαρακτηριστικό του φετινού εορτασμού υπήρξε και το γεγονός ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν στο υπόγειο καθώς οι εργασίες για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Με την ευχή «…και του χρόνου πάνω!» 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 



 













 






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου