Κατεδαφίζει επικίνδυνα κτήρια ο Δήμος Φυλής

Εργασίες κατεδάφισης  του επικίνδυνου κτηρίου στην Σαρωνικού, υπό τα βλέμματα των Αντιδημάρχων Τεχνικών έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Σχίζα και Μιχάλη Οικονομάκη αντίστοιχα και του Αναπληρωτή Δημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Χατζητρακόσια 
Το επικίνδυνο κτήριο της Αχαρνών πριν την κατεδάφισή του 
Εργασίες Κατεδάφισης του επικίνδυνου κτιρίου της Αχαρνών 
Στη κατεδάφιση ακατάλληλων προς χρήση κτηρίων εντός του Δήμου Φυλής, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για κατάρρευση, προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Φυλής.
Η επιχείρηση κατεδάφισης του πέμπτου εξ αυτών των κτηρίων ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για διώροφο κτήριο (πυλωτή και κατοικία) στην ΠΕ Κέντρου (οδός Σαρωνικού), το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό. Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση του τέταρτου επικίνδυνου κτηρίου, διώροφο κτήριο (χώρος καταστήματος και κατοικία) στο κέντρο των Άνω Λιοσίων (συμβολή οδών Αχαρνών και Σπ. Καμπόλη, πλησίον της Πλατείας Ηρώων), το οποίο επίσης είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό.
Είχαν προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου η κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στο Πανόραμα (γνωστό ως το σπίτι της Καλόγριας), προ μηνών η κατεδάφιση ενός τριώροφου κτηρίου στο κέντρο των Άνω Λιοσίων (οδός Αλ. Παναγούλη) και λίγο καιρό νωρίτερα η κατεδάφιση ενός κτηρίου στη Ζωφριά (συμβολή Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου και γέφυρας Αττικής Οδού), ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατεδαφιστούν κι άλλα κτήρια.
Ακατάλληλα για χρήση και επικίνδυνα έχουν κριθεί περίπου 20 ακίνητα. Τα επικίνδυνα κτήρια κατέγραψε, έπειτα από καταγγελίες, η υπηρεσία της Πολεοδομίας του Δήμου Φυλής, η οποία συντάσσει τις σχετικές εκθέσεις που υποβάλλονται προς έγκριση στις αρμόδιες επιτροπές μηχανικών (στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή συμμετέχει μηχανικός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος).
Μετά την έγκρισή τους, οι σχετικοί φάκελοι διαβιβάζονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η οποία συντάσσει τις μελέτες και εκδίδει τις σχετικές άδειες κατεδαφίσεως. Την επιχείρηση κατεδάφισης πραγματοποιούν συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας. 
Τις εργασίες κατεδάφισης των κτηρίων στις οδούς Αχαρνών και Σαρωνικού επέβλεψαν προσωπικά οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Σχίζας και Πολεοδομίας, Νίκος Χατζητρακόσιας, καθώς και μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, ενώ τις εργασίες παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Οικονομάκης, οι υπηρεσίες του οποίου πραγματοποιούν το έργο της συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των μπαζών, καθώς και του καθαρισμού των χώρων.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα στάδια των εργασιών κατεδάφισης 
Το κατεδαφιστέα επί της Αχαρνών πριν την κατεδάφιση 



Εργασίες κατεδάφισης στην Αχαρνών 


 Το επικίνδυνο κτήριο της Σαρωνικού πριν την κατεδάφιση 



Εργασίες κατεδάφισης στη Σαρωνικού 
 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου