Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με πρωταγωνιστές το νέο αίμα της πόλης και την Ανακύκλωση ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος της Ζωφριάς

Με το περιβαλλοντικό μήνυμα «Όχι στη Χωματερή – Ναι στην Ανακύκλωση» και τη συμμετοχή 145 ποδηλατών εκ των οποίων η πλειοψηφία τους να είναι παιδιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος της Ζωφριάς.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος της Ζωφριάς και ο Σκακιστικός Όμιλος «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία τον 5ο Ποδηλατικό Γύρο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Δεκάδες παιδιά αλλά και ενήλικες υπάκουσαν στο σφύριγμα της εκκίνησης κι έλαβαν μέρος σε έναν υγιή, αγώνα που είχε μόνο νικητές!
Η εκκίνηση έλαβε χώρα στην είσοδο των Γραφείων του συλλόγου της Ζωφριάς, ενώ η μεγάλη αλλά και η μικρή διαδρομή κατέληξαν στο αμφιθέατρο «Βορεινό» όπου τα παιδιά αλλά και όσους αισθάνονται παιδιά, τους περίμενε κλήρωση με αξιοζήλευτα δώρα, αλλά και ευφάνταστα υπαίθρια παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση  της χοροδιδασκάλου των παραδοσιακών  Τμημάτων του Συλλόγου κας Αργυρώς Σπηλιοπούλου.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, στους Χορηγούς της διοργάνωσης αλλά και σε όσους διαχρονικά στηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Ζωφριάς, απηύθυνε από μικροφώνου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ευαγγελία Κωβαίου.
«Ευχαριστούμε εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς και του Σκακιστικού Ομίλου «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» για την παρουσία και συμμετοχή των ποδηλατών στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Ζωφριάς, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Χρήστο Παππού που αδειοδότησε να πραγματοποιηθεί η  ποδηλατάδα και τον Αντιπεριφρειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου για την στήριξη της εκδήλωσης.

Φέτος ο Ποδηλατικός μας, είχε σαν σύνθημα, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Με αφορμή αυτό το σύνθημα συνεργαστήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Βασιλείου, γνωρίζοντας ότι πεποίθηση του είναι, πως για να κλείσει η Χωματερή, θα πρέπει προηγουμένως να γίνεται η Ανακύκλωση, όπως μας διαβεβαίωσε και πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Συλλόγου μας.

Πιστεύουμε και εμείς σ’ αυτό γιατί πράγματι χωρίς Ανακύκλωση, τα σκουπίδια θα δημιουργούν βουνά και θα ρυπαίνουν το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι με την Ανακύκλωση μπορούμε να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών πάνω από το 70%.
Αυτό δεν είναι θεωρητικό, είναι πραγματικό κα μπορεί να γίνει, εφ’ όσον βέβαια το κράτος μας, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής, δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για να έχουμε πραγματική ανακύκλωση» τόνισε μεταξύ άλλων η Ευαγγελία Κωβαίου, η  οποία, αναφερόμενη σε απτά παραδείγματα συνέχισε…

«Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στην Ημερίδα μας, μας πρόσφερε  αυτόν εδώ τον κομποστοποιητή. Αυτό το εργαλείο κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά, μπορεί να μετατρέψει όλα τα φυτικά προϊόντα που περισσεύουν από το νοικοκυριό μας, σε λίπασμα για τον κήπο μας. Μαζί με τα ανακυκλώσιμα που βάζουμε στον μπλε κάδο, απομένει λιγότερο από 20% για πέταμα στη χωματερή.

Αυτό που περιμένουμε κ. Βασιλείου, είναι να ξεκινήσει να υλοποιείται, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Εμείς οι Σύλλογοι και πιστεύουμε όλοι οι Πολίτες, θα βοηθήσουμε  να έχουμε ανακύκλωση, για το συμφέρον της Υγείας μας, για ένα Περιβάλλον καθαρό, για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να αναπνέουμε και να μυρίζουμε την βρώμα της χωματερής που δυστυχώς μας επισκέπτεται καθημερινά.
Δεν μπορούμε άλλο, να είμαστε η χωματερή όλων των Δήμων της Αττικής κα να έχουν το θράσος να λένε ότι πληρώνουν, θυσιάζοντας όλους εμάς, για τα συμφέροντα και την αδιαφορία του κράτους μας. Γι’ αυτό σήμερα, φωνάζουμε «ΝΑΙ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ» υπογράμμισε η Πρόεδρος και συνέχισε…

«Στον φετινό 5ο Ποδηλατικό Γύρο, συμμετείχαν 145 ποδηλάτες όλων των ηλικιών και διένυσαν στη μεγάλη διαδρομή 7 χλμ.
Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε την ποδηλατάδα στη Ζωφριά και κάθε φορά θα στέλνουμε ένα μήνυμα που μας απασχολεί.

Θα επαναλάβω ότι είχα πει και πέρυσι. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το ποδήλατο έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά.
Γι’ αυτό το πάγιο αίτημά μας το οποίο θέτουμε προς τη Δημοτική Αρχή, είναι να γίνει η διάνοιξη της οδού Ηρακλέους από το Γήπεδο της Ζωφριάς, μέχρι τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν μικροί, μεγάλοι ποδηλάτες καθώς και πεζοπόροι, να πηγαίνουν πιο εύκολα στις δουλειές τους μέσα στην Ζωφριά, τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία τους και κυρίως η πεζοπορία και η ποδηλατάδα, να είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας και άσκησης, ιδιαίτερα τώρα που όλοι το έχουμε ανάγκη.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι οι δρόμοι της Μεγ. Αλεξάνδρου και της Προμηθέως, είναι άβατοι για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, λόγω των βαρέων οχημάτων και των απορριμματοφόρων που διέρχονται καθημερινά και ασταμάτητα…» υπογράμμισε η Ευαγγελία Κωβαίου, ζητώντας επίσης να υπάρξει καλύτερη σήμανση ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος.

Πέρα όμως από το αγωνιστικό πνεύμα που διέπει τον Σύλλογο της Ζωφριάς, η Πρόεδρος μίλησε κι εκ μέρους του συνδιοργανωτή συλλόγου του Σκακιστικού Ομίλου «Τριαντάφυλλος Σιαπέρας» θέλοντας να γνωστοποιήσει τη δράση του. «Το Σωματείο του Σκάκι, υπό την προεδρεία του κ. Γιώργου Ζαχουλίτη, φιλοξενείται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ζωφριάς, με τον πιστοποιημένο προπονητή κ. Θεόδωρο Αγραπίδη, ο οποίος παραδίδει μαθήματα σκάκι εθελοντικά εδώ και 6 χρόνια, προκειμένου τα παιδιά  της Ζωφριάς να μπορούν να εκπαιδεύονται σε αυτό το υψηλού επιπέδου άθλημα» υπογράμμισε, κλείνοντας την ομιλία της με ευχαριστίες προς τους υποστηρικτές και τους χορηγούς του 5ου Ποδηλατικού Γύρου.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε: την Τροχαία Νέας Ιωνίας, το Αστυνομικό  Τμήμα Άνω Λιοσίων, τον Αντιδήμαρχο κ. Καμπόλη για τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαυροειδή Γιώργο για τη συμμετοχή του Φυσιοθεραπευτή κ. Κυριόπουλο τον οποίο ευχαριστούμε, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη για τον εξωραϊσμό του χώρου, την ομάδα ποδηλατών Άνω Λιοσίων για τη συμμετοχή τους, τα μηχανάκια που βοήθησαν για την ασφάλεια των ποδηλατών και όλους εσάς για τη συμμετοχή σας.

Επίσης θερμά ευχαριστούμε του Χορηγούς μας που είναι:

·        Ο  κ. Δημήτρης Καμπόλης, ο οποίος πρόσφερε ένα κομπιούτερ, χρήσιμο για κάθε οικογένεια, τα νερά και τα γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στην εκδήλωση.
·        Το μαγαζί Caprice (πίτσα – καφέ) στη Χασιά, το οποίο πρόσφερε ένα ποδήλατο.
·        Το ΣΚΡΑΠ – ΜΑΡΚΕΤ, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στη θέση Σκαλιστήρι στον Ασπρόπυργο (το οποίο ανακυκλώνει μέταλλα) και πρόσφερε επίσης ένα ποδήλατο.
·        Το Cicle sport - κατάστημα ποδηλάτων του Δημήτρη Ατζάμπου, επί της λεωφόρου Φυλής, ο οποίος πρόσφερε ένα ποδήλατο, μια μπλούζα για ποδηλάτες και δωρεάν σέρβις στα ποδήλατα.
·        Το μαγαζί Ελαστικών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου του Αντώνη Ταραμίγκου ο οποίος πρόσφερε δύο κράνη.
·        Το κατάστημα ρούχων  B _ S  επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου για την προσφορά σε φόρμες και κάλτσες.
·        Επίσης το φίλο και μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής κ. Νίκο Καλομοίρη , για την προσφορά του, το ποδήλατο του 1950 των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο έχει στη Συλλογή του και το διέθεσε στην εκδήλωση, προκειμένου να το εκθέσουμε για να το δουν τα παιδιά μας.

Κλείνοντας η Πρόεδρος ενημέρωσε επιγραμματικά τον κόσμο για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου και κάλεσε στο μικρόφωνο, τους αιρετούς που στήριξαν τη διοργάνωση.

Απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου,  ανακοίνωσε την ψήφιση του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού, ο οποίος θα αλλάξει άρδην τη σημερινή   λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Τη διαβεβαίωση ότι θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν το σημαντικό  έργο του Συλλόγου της Ζωφριάς έδωσαν από την πλευρά τους ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης που υπήρξε και χορηγός της εκδήλωσης καθώς δώρισε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι και αυτή τη χορευτική χρονιά, θα ανανεωθεί η θητεία της ιδιαίτερα αγαπητής χοροδιαδασκάλου του Συλλόγου, Αργυρώς Σπηλιοπούλου.

Το «Παρών» και τη στήριξή τους στο Σύλλογο εξέφρασαν επίσης με συγχαρητήρια και  θερμές ευχές, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.

Κοντά στους ποδηλάτες της Ζωφριάς βρέθηκαν επίσης, η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Καράλη, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Λία Καψή και Μαρία Χριστοπούλου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Μαζικών και Κοινωνικών Φορέων της περιοχής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έναρξη ως και τη λήξη της εκδήλωσης 

Ακολουθούν τα videos με τις εκκινήσεις της μικρής και της μεγάλης διαδρομής, καθώς και απόσπασμα από την ομιλία της Προέδρου Ευαγγελίας Κωβαίου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου