Παρούσα στο Συνέδριο του Βόλου για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη η Φωτεινή Γιαννοπούλου


  Η Φωτεινή Γιαννοπούλου στο Συνέδριο του Βόλου μαζί  με την Δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη  και τον πρώην Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη. 

και...κάτω ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με την κόρη του Ευαγγελία, που κρατούσε μάλιστα και σημειώσεις!  
Στο θεματικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) για τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου 2016 στο Βόλο, έδωσε το «παρών» - η προ Καλλικράτη - και τελευταία Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η νυν Δημοτική Σύμβουλος  Φυλής  Φωτεινή Γιαννοπούλου, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή όχι μόνο των Τοπικών γεγονότων αλλά και στα σημαντικά Foroums της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έτσι συμμετείχε και στις εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη», που πραγματοποιήθηκε την 1η και 2 Απριλίου 2016 στην πόλη της Καβάλας το οποίο  παρακολούθησε αντιπροσωπεία γυναικών Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Δήμου Φυλής.
Φωτό αρχείου από την  αντιπροσωπεία στην Καβάλα για την «Ισότητα στην πόλη» που απαρτιζόταν από την αναπληρώτρια Αντιδήμαρχο Τζένη Μπάρα, την πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου και Δημοτική Σύμβουλο Φυλής Φωτεινή Γιαννοπούλου, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένη Λιάκου και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Λία Καψή.  
Αυτή τη φορά στο Βόλο, η Φωτεινή Γιαννοπούλου παρακολούθησε και τις δύο μέρες τις εργασίες του θεματικού Συνεδρίου, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να έχει επαφές και να ανταλλάξει απόψεις με συναδέλφους της αιρετούς, πρώην και νύν Δημάρχους που η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και για την ίδια, αποτελεί τον βιότοπό τους. 

Σε ότι αφορά στην κεντρική εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη ο οποίος ανέβασε του τόνους,  αξίζει να σημειωθεί πως κατά την εναρκτήρια ομιλία του κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της να θεσπίσει διάταξη με την οποία οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων θα ορίζονται από την Κυβέρνηση, αλλά και για το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στο οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις της ΚΕΔΕ. 
Άσκησε επίσης δριμεία κριτική σε μια σειρά θεμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
-Είναι απαράδεκτο να στοχοποιείται η Αυτοδιοίκηση σε ζητήματα διαχείρισης και διαφάνειας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο μοναδικός θεσμός του Κράτους που ελέγχεται με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
-Δεν είναι δυνατόν να μειώνεται μόνον στους Δήμους πάνω από 60% η κρατική χρηματοδότηση και ταυτόχρονα την ίδια περίοδο να αυξάνονται οι αρμοδιότητες τους και να μειώνεται το προσωπικό τους.
-Δεν είναι αποδεκτό να μην έχει η Αυτοδιοίκηση την ευχέρεια να προσωπικό για τις υπηρεσίες μας που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, για το χρόνο που επιθυμεί ο κάθε Δήμος ξεχωριστά και με βάση τις δικές του ανάγκες, αλλά αυτό να εξαρτάται από τις αποφάσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης.
-Δεν είναι πλέον ανεκτό να μην αποδίδονται στην Αυτοδιοίκηση θεσμοθετημένοι πόροι που της ανήκουν ή να είναι αποκλεισμένη από την απευθείας διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να είναι αναγκασμένη να παρακαλάει άλλους για να εντάξουν έργα της στα προγράμματα αυτά.
Πρόσθεσε ακόμα ότι στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι Δήμοι θα προσέλθουν με συγκροτημένο πλαίσιο θέσεων το οποίο θα παρουσιαστεί στο συνέδριο του Βόλου και θα οριστικοποιηθεί στο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. 

Ακολουθούν και μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Συνέδριο 
 Κατάμεστος ο συνεδριακός χώρος από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
 Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε και τους Δημάρχους των γειτονικών Δήμων Αχαρνών και Ασπροπύργου, Γιάννη Κασσαβό και Νίκο Μελετίου αντίστοιχα 
 Το πάνελ του Συνεδρίου 
 Στην πρώτη Γραμμή και οι άνθρωποι των  Τηλεοπτικών Συνεργείων 
 Στο βήμα της ΚΕΔΕ βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος επεσήμανε ότι Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου βαθμού έχουν κοινούς στόχους και αγώνες
 Στο βήμα του Συνεδρίου μαχητικός ο Γιώργος Πατούλης και κάτω η Ευαγγελία Παππού, χαρίζει στον φωτογραφικό φακό το πιο γλυκό της χαμόγελο 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου