Γιγαντιαία επιχείρηση απόφραξης του ρέματος Εσχατιάς από Δήμο Φυλής-Περιφέρεια

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ


Σε εφιάλτη για τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής αλλά και για όλη τη Δυτική Αθήνα εξελίσσεται η ανεξέλεγκτη και συστηματική απόρριψη οχημάτων άγνωστης προέλευσης στο ρέμα της Εσχατιάς. Εικάζεται ότι οφείλεται στη συστηματική παράνομη δραστηριότητα κυκλωμάτων που εμπορεύονται τα ανταλλακτικά κλεμμένων αυτοκινήτων.
Τριάντα λεηλατημένα αμαξώματα ανέσυρε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016 από το ρέμα της Εσχατιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.
Χάρη στην έγκαιρη αυτή παρέμβαση ο Δήμος Φυλής και η Περιφέρεια αποσόβησαν, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τον κίνδυνο να πλημμυρίσει το ρέμα, λόγω απόφραξης της κοίτης του.
Στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου σήμανε συναγερμός και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων Θανάση Σχίζα και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ηλία Κοκκίνη, ανασύρθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016, 4 αυτοκίνητα και 1 μοτοσικλέτα.  
Η επιχείρηση καθαρισμού του ρέματος συνεχίστηκε και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με εντατικούς ρυθμούς καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για έντονες βροχοπτώσεις. Ανασύρθηκαν 15 οχήματα κατά μήκος της οδού Ανεξαρτησίας (μεταξύ της οδού Κρήτης και της Αττικής οδού) πίσω από το γήπεδο του Ζεφυρίου και άλλα 10 οχήματα στο τμήμα του ρέματος που υπάγεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αχαρνών.
«Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, που δραστηριοποιήθηκε άμεσα, μετά από αίτημά μας, βγάλαμε τα οχήματα μέσα από το ρέμα και ειδοποιήσαμε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν. Η κατάσταση είναι τραγική. Κάποιοι έχουν μετατρέψει το ρέμα σε νεκροταφείο αυτοκινήτων» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος τονίζει πως αποτελεί, πλέον, επιτακτική ανάγκη ο άμεσος καθαρισμός του ρέματος καθώς και η επισκευή των πρανών που υπέστησαν ζημιές.
«Ζητούμε τη συνολική διευθέτηση του ρέματος. Αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για ολόκληρη την περιοχή και θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπους, κατοικίες, υποδομές και περιουσίες» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.
Αξίζει να αναφερθεί πως στην προηγούμενη επιχείρηση απομάκρυνσης που έγινε πριν τέσσερις μήνες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής είχαν ανασυρθεί άλλα 10 οχήματα.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν αναλάβει την αντιστήριξη των πρανών του ρέματος αλλά και της Διεύθυνσης 7 (Δ-7) του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων όπου εκκρεμεί το θέμα επικαιροποίησης της μελέτης για την οριστική διευθέτηση του ρέματος. Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα, καθώς αυτή τη στιγμή η χρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους είναι αδύνατη, αφού ο προϋπολογισμός του ξεπερνάει τα 80 εκατ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου