Κομψή απάντηση στον φαντασιόπληκτο «συγγραφέα» κ. «Περιστερόπουλο»…

 … δίνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής 
Σε απάντηση του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας  pitsoynicity.gr η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας απαντά τα εξής:                    
1. Καμία επιχείρηση δε κρατήθηκε κρυφή, αφού όχι μόνο ενημερώθηκε η Διαχειριστική Αρχή για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, αλλά συντάχθηκαν τα ανάλογα πρωτόκολλα καταστροφής των προϊόντων.

2. Η επιχείρηση συγκομιδής των κατεστραμμένων προϊόντων έγινε επίσημα με απορριμματοφόρο του Δήμου Φυλής, παρόντες ήταν όλοι οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας καθώς και οι υπάλληλοι της καθαριότητας, οπότε εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται για κρυφή επιχείρηση. Σημειώνεται πως δε ζητήθηκε ουδέποτε από κανέναν υπάλληλο να κρατήσει το γεγονός κρυφό.

3. Το ατύχημα οφείλεται σε βλάβη που προκλήθηκε στην ασφάλεια στο υπόγειο του κτιρίου της οδού Αθηνών 18. Η βλάβη προκλήθηκε Σαββατοκύριακο, ημέρες που η υπηρεσία είναι κλειστή και εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει φύλακας που να ελέγχει αν λειτουργούν τα ψυγεία το Σαββατοκύριακο.
4. Μέχρι σήμερα - εδώ και πάνω από ένα χρόνο που η υπηρεσία βρίσκεται στην οδό Αθηνών 18- κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε με το ρεύμα. Η βλάβη έγινε λόγω μικρής διακοπής στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή και έπεσε η ασφάλεια. Οποιαδήποτε ενίσχυση της ασφάλειας δεν θα είχε αποτέλεσμα, αφού το γεγονός πραγματοποιήθηκε σε ώρα μη εργασίας.


5.  Θα πρέπει ο συγγραφέας του άρθρου να μας αναφέρει που φαντάστηκε την ποσότητα των τροφίμων που πήγαν στην χωματερή από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Και αυτό γιατί η αποθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αποτελείται από τρία ψυγεία και δύο καταψύκτες, οπότε πραγματικά θα θέλαμε να ξέρουμε πως χωράνε 3,5 τόνοι τρόφιμα ! Θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν είχαμε ψυγεία που χωράνε τόσα τρόφιμα, δυστυχώς όμως επειδή δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, οι διανομές γίνονται κατευθείαν από τα φορτηγά ψυγεία όταν φέρνουν τα προϊόντα οι προμηθευτές. Μάρτυρες για αυτό το γεγονός οι πέντε χιλιάδες ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ στον Δήμο Φυλής και οι υπόλοιποι επτά χιλιάδες στην Δυτική Αττική, που περιμένουν υπομονετικά να εξυπηρετηθούν σε κάθε διανομή.

6. Τα τρόφιμα που καταστράφηκαν δεν έχουν καμία επίπτωση στους ωφελούμενους τους ΤΕΒΑ, αφού πρόκειται για ποσότητες που είτε περίσσεψαν από διανομές ή για υπερβάλλουσες ποσότητες που μας χορήγησε η Διαχειριστική Αρχή. Δηλαδή οι ωφελούμενοι έχουν ήδη λάβει τις ποσότητες που τους αναλογούν. Δυστυχώς οι επιπλέον ποσότητες θα πήγαιναν σε πολύτεκνες οικογένειες του ΤΕΒΑ, και εμείς πρώτα από όλα έχουμε στενοχωρηθεί για το ατυχές αυτό γεγονός. Αν κάποιοι πονάνε για αυτά τα προϊόντα είναι οι εργαζόμενοι και οι αιρετοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δίνουμε μάχη καθημερινά ακόμα και για ένα πακέτο μακαρόνια.
7. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως ο συγγραφέας του άρθρου με την τόση κοινωνική ευαισθησία δεν έκανε καν τον κόπο να ρωτήσει την Κοινωνική Υπηρεσία (είτε αιρετό είτε εργαζόμενο) για το γεγονός και προφανώς θέλησε να μεγιστοποιήσει και να εκμεταλλευτεί ένα ατύχημα στην αποθήκη (που κακώς φυσικά δεν τον είχαμε προβλέψει αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου