Μεγαλόπρεπος ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στα Άνω Λιόσια


Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε ο Ιερός Ναός  Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, τιμώντας τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα της εκκλησίας, Αγίου Δημητρίου.
Την παραμονή της εορτής την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής, προεξάρχοντος του Δημάρχου Χρήστου Παππού, και επισήμων. Στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική  του Δήμου Φυλής.
Στο λόγο του ο πατήρ Νικόλαος Κοτίνης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δήμου, οι οποίοι με την παρουσία τους τίμησαν τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις  καθώς και τη Φιλαρμονική του Δήμου, τη Δημοτική Αστυνομία και όλους τους εργαζομένους οι οποίοι βοήθησαν για την καθαριότητα και την ευπρέπεια της πανηγύρεως. Ευχαρίστησε επίσης τους ιεροστάτες και το προσωπικό του ναού και όλους όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός, καθώς και τους πιστούς που προσήλθαν.
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε και ο πατήρ Γεώργιος Βακάλογλου , προς το Δήμο και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για όσα κάνουν για τον Ιερό Ναό, αλλά και για όσα πρόσφεραν συμβάλλοντας στην πραγματοποίηση της πανήγυρις.  Ευχαρίστησε επίσης τους πιστούς και όλους όσοι προσφέρουν στο ναό, καθώς και τον πατέρα Νικόλαο, με τον οποίο φέτος συλλειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο.
Στο κήρυγμά του ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αρχίμ. Ιωαννίκιος, αναφέρθηκε στον άγιο μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, «έναν άγιο της εκκλησίας μας ο οποίος υπήρξε νέος στην ηλικία και μαρτύρησε πάνω στο άνθος της ηλικίας του». Όπως ανέφερε, ο Άγιος Δημήτριος υπήρξε πνευματικός γέροντας γιατί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε πνευματική ενηλικίωση (φρόνηση, σύνεση).

Ο διήμερος εορτασμός του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου ολοκληρώνεται σήμερα, ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί και την Παράκληση το απόγευμα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα  




 




 






 Μετά την λιτάνευση της εικόνας ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου