Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μοίρασε αθλητικό υλικό και χαμόγελα στα Γυμνάσια και Λύκεια ο Χατζητρακόσιας

Αθλητικό υλικό σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής μοίρασε, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής. Το υλικό παρέδωσε στα σχολεία ο Πρόεδρος Νίκος Χατζητρακόσιας.
Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017 ορίστηκε η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ως η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα : «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου