Με Αγιασμούς και πολύτιμες συμβουλές η επίσημη έναρξη της νέας χρονιάς στους Παιδικούς Σταθμού Άνω Λιοσίων


Σε κλίμα αισιοδοξίας εμπνευσμένο από τα παιδικά χαμόγελα, τις χαρούμενες φωνές και τις θερμές ευχές για μια καλή νέα παιδαγωγική χρονιά, πραγματοποιήθηκαν οι Αγιασμοί στους Παιδικούς Σταθμούς των Άνω Λιοσίων.
Πιο συγκεκριμένα οι Αγιασμοί τελέστηκαν μέσα στον Οκτώβριο αρχής γενομένης από τον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 19 του μηνός. Ακολούθησαν οι τελετές των Αγιασμών στον Βρεφονηπιακό και στον Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας της Ζωφριάς την Πέμπτη 20, στον 1ο Παιδικό Σταθμό,  στον  Βρεφονηπιακό της Λίμνης και στον 2ο Παιδικό Σταθμό την Παρασκευή 21 και ολοκληρώθηκαν με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό και τον Παιδικό του Αγίου Ιωάννη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.
Φιλόξενος Οικοδεσπότης σε όλους τους Αγιασμούς  ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ευχήθηκε σε παιδιά, γονείς και παιδαγωγούς Υγεία και Δύναμη διαβεβαιώνοντας άπαντες  ότι «με συνεργασία και κατανόηση και η φετινή χρονιά θα κυλήσει ομαλά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον αυτής της χώρας», επεσήμανε  ο κ. Καμαρινόπουλος, τονίζοντας ότι «για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θέλουμε τη συμπαράσταση και τη συνεργασία σας,  γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά».
Απευθυνόμενος στους γονείς ο κ. Καμαρινόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά βρίσκονται σε καλά χέρια. «Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στις δασκάλες των Σταθμών. Η Διοίκηση με τη στήριξη του Δημάρχου μας, Χρήστου Παππού, και οι παιδαγωγοί, όλοι μαζί , φροντίζουμε τα παιδιά, να παιδαγωγούνται και να μεγαλώνουν σε ένα φιλόξενο περιβάλλον».

Ο Παναγιώτης Καμαρινόπουλος εξάλλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό και στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε από πλευράς Δήμου ώστε να αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τον αριθμό των παιδιών, επισημαίνοντας τα εξής:  Διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι γονείς για το προσωπικό. Γι’ αυτό και θα πρέπει να διευκρινίσουμε  πως οι εγκρίσεις έρχονται στο τέλος του Αυγούστου. Από την πλευρά μας  καταφέραμε να κρατήσουμε τα 46 άτομα του προσωπικού του ΕΣΠΑ αλλά και να προσλάβουμε άλλα 19 άτομα. Εξάλλου εντός λίγων ημερών θα αυξήσουμε το προσωπικό, που θα επανδρώσει τους Σταθμούς μας δια μέσω ΕΣΠΑ γιατί σαν Δήμος από μόνοι μας δεν έχουμε το δικαίωμα  να κάνουμε προσλήψεις. Το καλό είναι ότι οι γονείς συμμετέχουν στα voucher  και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε κι άλλα άτομα. Αυτό έχει γίνει σε λίγους Δήμους στην Ελλάδα και είναι προς τιμήν μας. Σε ότι αφορά στο οικονομικό κομμάτι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όλοι οι Σταθμοί και οι 9 εξοπλίστηκαν  με νέα έπιπλα. Κλείνοντας θα ήθελα να  ευχαριστήσω το προσωπικό αλλά και όλους τους γονείς για την άψογη συνεργασία ώστε  να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά και πάντα με το χαμόγελο των παιδιών ώστε να χτίσουμε  ένα καλύτερο αύριο.

Το «παρών» στους Αγιασμούς των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων έδωσε και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Χατζητρακόσιας ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Έχω πει στο φίλο μου και Πρόεδρο των Παιδικών  Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, ότι η καθαριότητα, και η τάξη που επικρατούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φυλής είναι χωρίς υπερβολή ανάλογη με αυτή που επικρατεί στους ιδιωτικούς σταθμούς, αν όχι, και παραπάνω.
Με κάθε ειλικρίνεια, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας. Και θα θελα να προσθέσω  ότι πραγματικά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας. Εμείς θα φροντίσουμε όταν αυτά τα παιδιά φθάσουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο να απολαμβάνουν ότι πραγματικά τούς αξίζει. Να ‘στε καλά, υγεία πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας. Σας εύχομαι καλή χρονιά»

Με λόγια από καρδιάς καλωσόρισε τον κόσμο και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κ. Ιωάννα Σταθοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Αναμφίβολα, η συνεργασία, το ενδιαφέρον και η αγάπη όλων όσων  συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι που λέγεται «Παιδικοί Σταθμοί» παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν θα πρέπει ποτέ να λησμονούμε πως  τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη, τη βοήθειά, τη στήριξη και την καθοδήγησή μας, σε κάθε τους βήμα. Κι όταν η καθοδήγηση είναι σωστή και προσφέρουμε ουσιαστικά πράγματα στα παιδιά μας,  σαφώς θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Θέλω να ζητήσω από τους  γονείς, να έχουν εμπιστοσύνη στο παιδαγωγικό προσωπικό που συναντούν για πρώτη φορά. Σίγουρα οι ίδιοι νιώθουν ανασφάλεια, σίγουρα έχουν άγχος. Καμιά φορά έχουν και τύψεις που αφήνουν το παιδί τους.  Έχω μιλήσει με γονείς που νιώθουν τύψεις μέχρι να εμπιστευθούν το χώρο. Έχουν αμφιβολίες και ανασφάλειες που  μεταφέρουν στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα εκείνα με τη σειρά τους, να μην  μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα. Εμπιστευθείτε το παιδαγωγικό προσωπικό γιατί οι εργαζόμενοι έχουν δώσει και δίνουν καθημερινά, δείγματα γραφής. Οι περισσότεροι δουλεύουν πάνω από 20 χρόνια, οι νεότεροι ακολουθούν κατά γράμμα τους προηγούμενους  κι έχουν την επίβλεψη του Προέδρου, της Διοίκησης, τη δική μου καθώς και της υπεύθυνης του κάθε Σταθμού. Πολύ σημαντικό για μας  είναι η συνεργασία, ώστε  να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.
Φέτος θα ξεκινήσει Συμβουλευτική Ατομική και Οικογενειακή. Μπορείτε να απευθυνθείτε είτε για προσωπικά σας θέματα, ατομικά, οικογενειακά, είτε για θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του παιδιού σας.  Μαζί μας και αυτή τη χρονιά θα είναι  και ο λογοθεραπευτής μας.  Είμαστε όλοι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σας απασχολεί για το παιδί και μπορούμε από την πλευρά μας να το στηρίξουμε και να το βοηθήσουμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος τέλος κινήθηκε και η Κοινωνιολόγος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κ. Ιωάννα  Λιόση, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε:
« Μη διστάσετε σε οτιδήποτε σας προβληματίζει να ζητήσετε βοήθεια. Είμαστε εδώ για εσάς και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι μπορούμε συμβουλευτικά στο κομμάτι των σχέσεων ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας. Τα παιδιά, παιδαγωγούς και γονείς , μας  βλέπουν ως παράδειγμα γι΄ αυτό και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε  να προσέχουμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε κι εκείνα να κάνουν το ίδιο. Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω  ότι έχουμε την ηλεκτρονική σελίδα , το site, των Παιδικών Σταθμών όπου μπορείτε να το επισκέπτεστε. Εκεί θα  ενημερώνεστε για πράγματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σας, τα προγράμματα που παρακολουθούν εδώ και φυσικά υπάρχουν και άρθρα ειδικών που έχουν να κάνουν με τη σχέση, την ανάπτυξη, την υγεία και τη φροντίδα των παιδιών μας. Κλείνοντας θα ήθελα να σας πώς να μη διστάσετε σε περίπτωση που νιώσετε ότι κάτι σας προβληματίζει να πάρετε τηλέφωνο ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω των παιδαγωγών. Τα παιδιά μας δεν ακούνε αυτά που λέμε, τα παιδιά μας κάνουν, αυτό που κάνουμε.

Για να δείτε το ηλεκτρονικό site των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.psdf.gr/

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις τελετές των Αγιασμών 

Αγιασμός Αγίου Νικολάου 




 Βρεφονηπιακός Ζωφριάς 








Ολοκληρωμένης Φροντίδας Ζωφριάς 





1ος Λίμνης και Βρεφικός 






2ος Παιδικός Λίμνης 







 Αγίου Ιωάννη 














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου