Άμεση προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αποκατάσταση της Χωματερής εξήγγειλε ο Παππούς



Την άμεση προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάδειξη ενός νέου εδαφικού αναγλύφου στη Χωματερή, εξήγγειλε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσει ομόφωνα την πρότασή του.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας «Η Φυλή γυρίζει σελίδα» με θέμα την παρουσίαση της αποκατάστασης της Χωματερής HIRIYA του Τελ Αβιβ, αλλά και διαλέξεων καθηγητών Ελληνικών ΑΕΙ, για τις παραμέτρους του προγράμματος αποκατάστασης ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η «υπόθεση σκουπίδια» τελειώνει για την περιοχή.
Εκφράζοντας τη βούληση ιδίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, όπως είπε, και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε ότι το τρίπτυχο Χωματερή-σκουπίδια-Φυλή αποσυνδέεται από την περιοχή, η οποία πρέπει συνδέσει το μέλλον της με ένα υπερτοπικό Πάρκο αναψυχής.
Κλείνοντας κάλεσε στο βήμα τον εντεταλμένο για τα μεγάλα έργα εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πολιτικό μηχανικό Σάββα Σάββα, ο οποίος τόνισε ότι η διοργάνωση της Ημερίδας αποτελεί την αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας με κατάληξη το όνειρο των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία Πάρκου στη Χωματερή.
Τέλος, χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου απηύθυνε στην Ημερίδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου