Ξέσπασμα Παππού στη Βουλή κατά των δηλώσεων του Αλβανού Πρωθυπουργού για τους Αρβανίτες της Αττικής


Μπορεί το θέμα της ομιλίας του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στη Βουλή των Ελλήνων να ήταν ο Περιφερειακός Σχεδιασμός των Απορριμμάτων της Αττικής, όμως, ως Έλληνας Αρβανίτης, θεώρησε σκόπιμο να καταδικάσει, παρεμπιπτόντως, από το Ναό της Δημοκρατίας, την ανάρτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο facebook, που αμφισβητεί την ελληνικότητα των Αρβανιτών της Αττικής.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής-Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης-Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης, το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Νοεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Φυλής τόνισε από τα έδρανα της Βουλής.
«Κυρία Πρόεδρε (Χαρά Καφαντάρη), επιτρέψτε μου να καταδικάσω και να εκφράσω την αντίθεσή μου σε ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός του γειτονικού Κράτους της Αλβανίας ότι η Αθήνα απελευθερώθηκε από τους Αλβανούς. Είμαι Αρβανίτης, είμαι απόγονος ανθρώπων που πολέμησαν για την απελευθέρωση της Ακρόπολης  και οι Αρβανίτες της Αττικής ήταν τα πιο ισχυρά Ελληνικά φύλα που έδωσαν τον αγώνα για την απελευθέρωση της Αττικής».
Σημειωτέον ότι ο Aλβανός Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να απαντήσει για το διωγμό που υφίσταται το ελληνικό στοιχείο της Χιμάρας, από το καθεστώς του, ανάρτησε στο facebook, γκραβούρα του 1670 που απεικονίζει την Ακρόπολη με την επισήμανση ότι, μέχρι το 1925, ο πληθυσμός της Αθήνας ήταν κυρίως αλβανικός. Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Ακρόπολη σώθηκε από το βομβαρδισμό του Βενετσιάνικου στόλου, το 1686,  χάρη στον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο Δούσμανη, ο οποίος είχε το θάρρος να διαπραγματευτεί με τους Ενετούς και εισακούστηκε από τον Ενετό Ναύαρχο Francesco Morosinit, παρόλο που στον Ιερό Βράχο είχε οχυρωθεί Τουρκική Φρουρά». 
Δείτε τι ακριβώς είπε ο Δήμαρχος Φυλής:


Δείτε την ανάρτηση του Αλβανού Πρωθυπουργού στο ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Δείτε πως παρουσίασε το θέμα το CNN Ελλάδας:

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις για τη Χιμάρα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου