Συγκινησιακό κλίμα για το Πολυτεχνείο στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου




Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που διοργάνωσε το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στον χώρο του ΚΑΠΗ.

Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, διανθισμένο με προβολή διαφανειών, αφήγηση, απαγγελίες και τραγούδια συνυφασμένα με τα γεγονότα της εποχής. 


«Τιμούμε σήμερα και γιορτάζουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την 17η Νοέμβρη 1973. Η ημέρα αυτή θα θυμίζει σ’ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες και στον αγώνα αυτό οι φοιτητές του Πολυτεχνείου έδωσαν το μεγάλο παρόν», επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος.
«Ένας από τους σκοπούς της σημερινής ημέρας είναι να μην ξεχάσουμε»,  τόνισε ο Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο χρονικό των γεγονότων της περιόδου και καταλήγοντας δήλωσε: «Τα γεγονότα πρέπει να μας διδάσκουν και η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι ο Λαός ενωμένος οργανώνεται και νικά τον οποιοδήποτε εχθρό του». «Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος κλείνοντας το χαιρετισμό του.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και Υπεύθυνη της Χορωδίας, Καίτη Λάππα, η οποία ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκο που στέκεται στο πλευρό του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και των μελών του και ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους. Στον επίλογο του προγράμματος η κα Λάππα τόνισε ότι, παρά την επανεγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, τα προβλήματα του ελληνικού λαού συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και ο αγώνας του.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυναν ο πρώην Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης και ο πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Ιωάννης Λάππας, ενώ παρέστησαν ο Υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Βασίλης Κατηφώρης, η ευεργέτιδα – δωρήτρια του ΚΑΠΗ, Ελένη Γουναλάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου, Βασίλης Θεοδωρόπουλος.
Τη Χορωδία συνόδεψε στο πιάνο εθελοντικά ο Γιώργος Γούσης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




 Τη Χορωδία συνόδεψε ευγενώς ο Γιώργος Γούσης





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου