Διέσυρε Μπουραΐμη και ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ για τη Χωματερή ο Παππούς


Τον απόλυτο διασυρμό γνώρισαν από το Χρήστο Παππού, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016, ο Μπουραΐμης και η «έγκυρη» ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Παρόλο που απέφυγε να πει ονόματα ο Παππούς τους τη «φύλαγε»: 

Στον Μπουραΐμη για την ανακοίνωση που έβγαλε το πρωί της ίδιας μέρας στην οποία, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη μεγάλη επιτυχία της Ημερίδας για την αποκατάσταση της χωματερής, με την επινόηση ότι, δήθεν, ο Παππούς απέσυρε τις προσφυγές που είχε καταθέσει η προηγούμενη διοίκηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Χωματερή.
Στην «έγκυρη» ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ για τη μεγάλη εξυπνάδα ότι ο Δήμος δε νομιμοποιείται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση της Χωματερής, επειδή, δήθεν, δεν είναι ιδιοκτήτης της έκτασης. 
Για τον ψευδή ισχυρισμό του Μπουραΐμη ότι η διοίκηση Παππού απέσυρε τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη Χωματερή απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, παρόλο που οι προσφυγές αυτές αφορούσαν σε θέματα που έχουν ήδη λυθεί. Δηλαδή στην ακύρωση των διαγωνισμών για τα εργοστάσια απορριμμάτων σε Άνω Λιόσια και Φυλή και στην ματαίωση της εναπόθεσης των απορριμμάτων της Τρίπολης στη Χωματερή της Φυλής. Μάλιστα παρουσίασε σχετικά Δελτία Τύπου του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) και την εισήγηση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου για τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα εργοστάσια. Όπως επίσης ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ και δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τη ματαίωση της εναπόθεσης των απορριμμάτων της Τρίπολης στη Χωματερή. Πρόσθεσε ακόμα ότι παρόλο που ο Δήμαρχος της Τρίπολης τον παρακαλούσε να συναινέσει για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της πόλης εκείνος δεν ενέδωσε.
Για το ιδιοκτησιακό της Χωματερής προειδοποίησε κάποιους να σταματήσουν το επικίνδυνο παιγνίδι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που πιστοποιούν ότι ο Δήμος Φυλής, ως καθολικός διάδοχος των καποδιστριακών Δήμων Άνω Λιοσίων και Φυλής, είναι ο αδιαφιλονίκητος κύριος και νομέας της έκτασης στη Χωματερή. Ανάμεσα σε αυτά Δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο αλλά και μισθωτήρια των Κοινοτήτων Άνω Λιοσίων και Φυλής με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, προ του 1970. Επίσης γνωμοδοτήσεις της ειδικής με τα ιδιοκτησιακά της περιοχής δικηγόρου Αλεξάνδρας Πισάνη, τόσο για το ιδιοκτησιακό της Χωματερής όσο και για το νόμιμο δικαίωμα του Δήμου Φυλής να προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλασή της. 
Αναφορικά με δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ περί απουσιών του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη και της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου από την Ημερίδα είπε ότι ο πρώτος, την ίδια ώρα μιλούσε στο Ναύπλιο στην Ελληνογερμανική Συνέλευση κι εκπροσωπήθηκε στην Ημερίδα από τον επιστημονικό του συνεργάτη Αντώνη Μαυρόπουλο, ενώ η δεύτερη από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου.
Υπενθύμισε, όμως, ότι στο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), που είχε πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2015 στη Χαλκιδική, εκδόθηκε, με εισήγηση του Προέδρου Γιώργου Πατούλη, ειδικό Ψήφισμα για την ανάγκη αποκατάστασης της Χωματερής με χρηματοδότηση από Εθνικούς και Κοινοτικούς Πόρους. Μάλιστα επέδειξε το κείμενο του ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Τόνισε ακόμα ότι η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη Χωματερή αποτελεί το Ευαγγέλιό του και ότι με βάση την Απόφαση αυτή τοποθετήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στη Βουλή των Ελλήνων, όπου μέχρι σήμερα δεν είχε τοποθετηθεί Δήμαρχος από την περιοχή.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία της εταιρίας WATT στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε στη Βουλή: Δηλαδή ότι όχι μόνο δεν κάνει πλάτες στην εν λόγω εταιρία, η οποία μίσθωσε την έκταση της εγκατάστασης από τον Μπουραΐμη, το 2005, αλλά ότι ο ίδιος της έχει επιβάλει ένα τεράστιο πολεοδομικό πρόστιμο.
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι βρίσκονται ανάμεσά μας άνθρωποι που δεν επιθυμούν την αποσύνδεση της περιοχής από τα απορρίμματα και την ανάπλαση της Χωματερής. Τέτοιοι άνθρωποι θα ήταν σκουπιδέμποροι και αρουραίοι. Από την πλευρά μου έχω γαλουχηθεί με τους αγώνες για την απομάκρυνση της Χωματερής και η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να μην το παλέψω» τόνισε κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φυλής. 
Δείτε τα απολαυστικά βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου Φυλής. Αξίζει τον κόπο…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου