Κατάνυξη, Λαμπρότητα και Πλήθος Πιστών στον εορτασμό του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι







Με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, του προστάτη των νηπίων, Αγίου Στυλιανού κορυφώθηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως στο Ζεφύρι.
Την παραμονή της γιορτής του Αγίου, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, τελέστηκε παρουσία πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
Ανήμερα της γιορτής (Σάββατο 26-11-16) τελέστηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Επικεφαλής της πομπής τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής ενώ την εικόνα συνόδεψαν μεγάλος αριθμός Ιερέων και Επισήμων και Πλήθος Πιστών.
Στο κήρυγμα του, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ Αθηναγόρας, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου τονίζοντας πως «Ο Απόστολος Παύλος μίλησε για τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, τα χαρίσματα δηλαδή τα οποία δίδονται στον καθένα από εμάς από τη βάπτιση του. Αυτό επεσήμανε, φαίνεται και από το τροπάριο του Αγίου Στυλιανού το οποίο λέγει ότι εκ νεότητος του ανετέθη η χάρις του Αγίου. Έτσι ο Άγιος από μικρό παιδί, με τους ευσεβείς γονείς του έμαθε πώς τα χαρίσματα που σκορπίζει το Άγιον Πνεύμα θα γίνουν και δικό του κτήμα».

Κλείνοντας ο το κύρηγμά του ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους Χριστιανούς «να διδαχθούμε από τον Άγιο Στυλιανό που φρόντισε να κερδίσει του καρπούς του Αγίου Πνεύματος και να μάθουμε να αγαπούμε τον Θεό, να αγαπούμε τους ανθρώπους, να αγαπάμε τους Αγίους και να αγαπάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι με αυτή την αγάπη η οποία είναι η πρώτη και βασική εντολή που άφησε ο Χριστός στους ανθρώπους να φανερώνουμε πως είμαστε μέλη ενός σώματος, μίας κοινότητος, μέλη της Εκκλησίας μας και μέλη της Βασιλείας του Θεού που θα έρθει».
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 












































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου