Μόνο ένα στυλό και 480 εκατ. χρέη βρήκα στο Δήμο, όταν τον ανέλαβα δήλωσε ο Παππούς

Ο Δήμαρχος Φυλής στη συζήτηση 
του Δημοτικού Συμβουλίου 
για τον Προϋπολογισμό του 2017

Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2016, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο προϋπολογισμός του Δήμου Φυλής έτους 2017. 
Μετά από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας που άρχισε το καλοκαίρι και αφού προηγήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή υποβολή στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσίαση στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή, το σχέδιο προϋπολογισμού τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το συνολικό ύψος του ανέρχεται σε 120.771.980,40 και το κόστος του προγράμματος των έργων που θα εκτελεστούν σε 20.372.946,28, σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες:


Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τον υπερψήφισαν.
Αναφερόμενος στα μέλη που τον καταψήφισαν δήλωσε ότι δεν κατανοεί τη στάση τους, καθώς η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ο Δήμος, για να στηρίξει τις δομές αλληλλεγγύης, δηλαδή το επισιτιστικό πρόγραμμα και το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά και για να υλοποιήσει το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων. Μάλιστα ανέφερε σειρά έργων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, όπως η αποπεράτωση της Στέγης Ηπειρωτών, η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αιγαίου Πελάγους και στη Ζωφριά, το πρόγραμμα οδοποιΐας που αρχίζει τις επόμενες μέρες, η ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στο Ζεφύρι, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, η ενεργειακή αυτονομία των δημοτικών κτιρίων που θα έχει ως αποτέλεσμα το μηδενισμό του κόστους ηλεκτροφωτισμού, θέρμανσης και ψύξης, η εφαρμογή της μελέτης για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κά.
Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση που παρέλαβε το Δήμο, την 1η Σεπτεμβρίου 2014. «Ανέλαβα το Δήμο με τους εργαζομένους να απεργούν, γεμάτο σκουπίδια και να οφείλει 480 εκατ. ευρώ. Στο γραφείο Δημάρχου βρήκα μόνο ένα στυλό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής δεν πραγματοποιήθηκε πανηγύρι, το Δεκαπενταύγουστο του 2014. Σήμερα ο Δήμος έχει ταμείο 32 εκατ. ευρώ και πληρώνει κανονικά τη μισθοδοσία και όλες του τις υποχρεώσεις, αλλά και οφειλές του παρελθόντος για αποζημιώσεις εδαφικών εκτάσεων και απαλλοτριώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής. 
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Δημάρχου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου