Το Εικαστικό Εργαστήρι του Ζεφυρίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φυλής




Για τη λειτουργία και την πλούσια δράση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου, που μετά την εφαρμογή του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και τη συνένωση των Δήμων, ανήκει στον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό η “ΠΑΡΝΗΘΑ”, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου, βρέθηκε στο χώρο και σε εκδήλωση του Κέντρου κατά της Βίας των Γυναικών.
Εκεί θαύμασε το εξαίσιο Bazaar που έστησαν με ιδιαίτερο κέφι και μεράκι, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Συμβουλευτικού Κέντρου, οι γυναίκες που παρακολουθούν μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι.
Η υπεύθυνη Διδασκαλίας των Εικαστικών Τμημάτων Ενηλίκων και Παιδιών κα Σταυρούλα Κοντοράβδη, ξενάγησε τον Δήμαρχο στον χώρο και τον ενημέρωσε διεξοδικά για το έργο που γίνεται στα Τμήματα, το οποίο είχε εξάλλου την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, μέσα από τα υπέροχα χειροποίητα έργα που εκτέθηκαν στους πάγκους του Bazaar.
Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το χώρο στο πατάρι του Πνευματικού Κέντρου, όπου εργάζονται τα Τμήματα κι εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό του, για το καλλιτεχνικό έργο που παράγεται μέσα από αυτά.


Λίγα λόγια για την ιστορία του Εικαστικού Εργαστηρίου
Αξίζει να σημειωθεί πως το Εικαστικό Εργαστήρι για Παιδιά και Ενήλικους που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Απόστολου Ζέρβα, με πρωτοβουλία της τότε Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και μετέπειτα Δημάρχου Ζεφυρίου, Φωτεινής Γιαννοπούλου - και με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σταυρούλα Κοντοράβδη -  μετρά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, 20 δημιουργικά χρόνια δράσης. 
Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, στο Εικαστικό Τμήμα του Ζεφυρίου λειτουργεί Τμήμα Ζωγραφικής για Παιδιά καθώς και Τμήμα Ενηλίκων με πολλές δυνατότητες και τεχνικές όπως:
·Κατασκευή εικόνων σε κεραμίδι, μάρμαρο, ξύλο
·Ντεκουπάζ σε διάφορες μεικτές τεχνικές
·Ζωγραφική σε γυαλί και ύφασμα (μπατίκ)
·Ψηφιδωτά  σε απλή μέθοδο
·Χειροτεχνίες και εποχιακές κατασκευές για Πάσχα – Χριστούγεννα – Απόκριες – Καλοκαίρι και άλλες γιορτές όπως, κεριά, πορτατίφ, καλοκαιρινά σανδάλια, λαμπάδες, δεντράκια ευχών, ρόδια αλλά και πολλά ευφάνταστα χειροποίητα διακοσμητικά με διάφορες τεχνοτροπίες.
Το βέβαιο είναι όπως επισημαίνει και η καθηγήτρια εικαστικών  Σταυρούλα Κοντοράβδη, με τη σύμφωνη άποψη των μαθητών - μαθητριών της – κάθε ηλικίας- πως το τμήμα λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Έτσι στο Εικαστικό εργαστήρι του Ζεφυρίου εκτός από τη χαρά της δημιουργίας και της ψυχικής ανάτασης που έρχεται μέσα από την τέχνη, έχουν αναπτυχθεί και δυνατές σχέσεις φιλίας με αποτέλεσμα τα μέλη της Ομάδας να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Τμήμα έχει «μαθητές» και «μαθήτριες» όχι μόνο από το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τη Χασιά αλλά και από τους γειτονικούς Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας και Περιστερίου.
Το Εικαστικό εργαστήρι επίσης λαμβάνει παραδοσιακά, κάθε χρόνο, μέρος στα Ζεφύρια, σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις και Εκθέσεις αλλά και σε πολιτιστικά γεγονότα γειτονικών περιοχών.
Στις θερμές υποστηρίκτριες και «μαθήτριες» του επί σειρά ετών συγκαταλέγονται και η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου - Δημοτική Σύμβουλος Φυλής Φωτεινή Γιαννοπούλου καθώς και η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά.  
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα μαθήματα που ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη 19) γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και λειτουργούν πρωί και απόγευμα ώστε να εξυπηρετούν παιδιά – γυναίκες και εργαζόμενους, ανάλογα με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά τους. (πληροφορίες στο τηλ. 210 2319054)


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου