Σε ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα η παρουσίαση του “Για σένα μόνο” της Νατάσας Γκουτζικίδου...

... Δυναμικό «παρών» της Δημοτικής Αρχής στην παρουσίαση του βιβλίου της συντοπίτισσας συγγραφέως 






Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Νατάσας Γκουτζικίδου «Για σένα μόνο», τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής, παρουσία φίλων και συνεργατών της συγγραφέως και του χώρου του Βιβλίου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής υπό τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού.

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, συνεχάρη τη συγγραφέα για το έργο της και την προσφορά της στο χώρο του Πολιτισμού και η κα Γκουτζικίδου τον ευχαρίστησε και υπέγραψε με προσωπική αφιέρωση το βιβλίο που αγόρασε ο Δήμαρχος.

Την προσφορά της εξήρε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής. «Είναι πολύ ιδιαίτερη τιμή για μας να φιλοξενούμε μια σημαντική συγγραφέα, η οποία έχει ήδη διαγράψει μια μεγάλη πορεία», τόνισε ο κ. Μαυροειδής και ευχαρίστησε τη Νατάσα Γκουτζικίδου που επέλεξε το Δήμο Φυλής, τον τόπο της, να παρουσιάσει το βιβλίο της. «Λένε ότι κάθε καινούρια έκδοση αποτελεί ένα ταξίδι του νου, εύχομαι να απολαύσετε αυτό το ταξίδι που αρχίζει με το βιβλίο της Νατάσας Γκουτζικίδου», τόνισε ο κ. Μαυροειδής.

Τον Γιώργο Μαυροειδή για τη συνδρομή του, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και τον κόσμο για την παρουσία τους, ευχαρίστησε ο Γιάννης Τσιουμπρής, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Μονόγραμμα».

Ο κ. Τσιουμπρής ανέφερε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν για την προώθηση του Πολιτισμού και του Βιβλίου στο Δήμο μας και προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή μας σε συνεργασία με συγγραφείς. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, ο κ. Τσιουμπρής ανέφερε ότι το «Μονόγραμμα» δώρισε τις προηγούμενες μέρες στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, 50 τίτλους βιβλίων, προκειμένου να ενισχυθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα του μίλησαν η Φωτεινή Κόκκινου, πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φυλής και η Αναστασία Κορινθίου, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Οι δύο ομιλήτριες αναφέρθηκαν με συγκινητικά λόγια στη Νατάσα Γκουτζικίδου, ως άνθρωπο και ως διακεκριμένη συγγραφέα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον Δήμο Φυλής, τον τόπο κατοικίας της. Όπως ανέφερε μάλιστα η Αναστασία Κορινθίου, βαθιά επιθυμία της Νατάσας Γκουτζικίδου είναι να αναδειχθεί πολιτιστικά ο Δήμος Φυλής.

Με εξαιρετικά λόγια αναφέρθηκαν και στο βιβλίο «Για σένα μόνο», ένα βιβλίο που ταξιδεύει τον αναγνώστη του, τον συνεπαίρνει, και στις σελίδες του αποκαλύπτονται τόσο η ίδια η συγγραφέας όσο και υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις . «Η πλοκή στο βιβλίο της Νατάσας Γκουτζικίδου είναι το πιο δυνατό της σημείο», τόνισε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Κόκκινου.
Η Αναστασία Κορινθίου, ως υπεύθυνος επικοινωνίας της συγγραφέως, προανήγγειλε μάλιστα την κυκλοφορία σύντομα και νέου βιβλίου, καθώς και του πρώτου ελληνικού κόμικ για ενήλικες.

Σε όσα την ενέπνευσαν να γράψει αυτό το βιβλίο και στην πλοκή του, αναφέρθηκε η Νατάσα Γκουτζικίδου, η οποία ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για τα θερμά τους λόγια, τον Γιώργο Μαυροειδή για τη βοήθειά του και την προσφορά του στον χώρο του Πολιτισμού καθώς και τον κόσμο και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση. Ευχαρίστησε επίσης τον Χρήστο Λούφη, ο οποίος «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου και τόνισε ότι «ο τόπος μας έχει αξιόλογους ανθρώπους τους οποίους θα πρέπει να στηρίξουμε».
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Βιβλιοπωλείο «Μονόγραμμα», οι Εκδόσεις Μάτι και το ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα
 από την πολιτιστική βραδιά 



 











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου