Μοίρασε αλλά και έλαβε δώρα ο Σύλλογος Ζωφριάς στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του








Νωρίτερα επισκέφθηκε φέτος το Σύλλογο Ζωφριάς ο Άη Βασίλης, καθώς η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου για τα παιδιά, δεν επιφύλασσε δώρα μόνο για τα παιδιά αλλά και για τον ίδιο τον Σύλλογο.

Εκπλήξεις, δώρα, ευχάριστες ανακοινώσεις, βραβεύσεις, αλλά και χριστουγεννιάτικα κάλαντα, χορός από τις μικρές αθλήτριες του Συλλόγου «Αριστονίκη» και happenings για τα παιδιά από ανιματέρ, συνέθεσαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου και συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζωφριάς και το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα».

Η γιορτή αυτή δεν μετέφερε, όμως, μόνο το μήνυμα των Χριστουγέννων, καθώς η Διοίκηση του Συλλόγου Ζωφριάς ήθελε να μεταδώσει στα παιδιά και τους μεγάλους, και άλλα μηνύματα, επιλέγοντας να το κάνει μέσω του Αθλητισμού. Έτσι, επέλεξε τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να ανακοινώσει την απόφασή της, ο Σύλλογος Ζωφριάς να είναι αρωγός του αθλητή και μαραθωνοδρόμου Σπύρου Χρυσικόπουλου για το διάπλου Ρόδου – Μεγίστης (Καστελόριζου) για φιλανθρωπικό σκοπό. «Θα είναι η μεγαλύτερη απόσταση που κολύμπησε ποτέ Έλληνας και μία από τις μεγαλύτερες αποστάσεις συνεχούς κολύμβησης παγκοσμίως και είμαστε βέβαιοι ότι με το εγχείρημα αυτό, οι πολίτες του Δήμου μας, η Δημοτική Αρχή και οι Έλληνες γενικότερα θα αισθανθούμε υπερήφανοι για την χώρα μας και για τον συμπολίτη μας», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου.

Το εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου θα θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Φυλής και θα σταθεί στο πλευρό του αθλητή, όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής. «Η εντολή του Δημάρχου είναι να στηριχθεί πλήρως ο Σπύρος. Κι αυτό θα πράξουμε από την πρώτη μέρα της προπόνησής του μέχρι και την ημέρα που θα κάνει το αγώνισμά του. Είμαστε δίπλα του, περιμένουμε κι είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει στην προσπάθειά του», τόνισε ο κ. Μαυροειδής, υπογραμμίζοντας ότι «η Ζωφριά είναι γνωστό ότι βγάζει αθλητές».

Όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, το Σεπτέμβριο του 2017 θα επιχειρήσει να κολυμπήσει την απόσταση Ρόδο – Καστελόριζο, απόσταση περίπου 66 ναυτικών μιλίων (122 χιλιόμετρα). «Μιλάμε για ένα εγχείρημα περίπου 38 ωρών συνεχόμενης κολύμβησης, που απαιτεί σκληρή, νυχτερινή προπόνηση κ.ά.», τόνισε ο κ. Χρυσικόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το εγχείρημα γίνεται και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξάλλου, ο Σύλλογος βράβευσε τους τρεις Μαραθωνοδρόμους από τη Ζωφριά που τερμάτισαν στον 34ο Μαραθώνιο 2016. Την τιμητική πλακέτα για τον μαραθωνοδρόμο Βασίλη Καρπουζά παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιο Σχίζα, η ανιψιά του κ. Καρπουζά λόγω ασθένειας του ιδίου. Την τιμητική πλακέτα στον μαραθωνοδρόμο Βασίλη Τόλη απένειμε ο Ζωφριώτης Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος και τον μαραθωνοδρόμο Σπύρο Χρυσικόπουλο βράβευσε ο Γιώργος Μαυροειδής. Οι τρεις μαραθωνοδρόμοι μίλησαν για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο και για τα συναισθήματά τους όταν έτρεξαν τα 42 χιλιόμετρα.

«Οι άνθρωποι αυτοί μας συγκίνησαν με την προσπάθειά τους», τόνισε η κα Κωβαίου και απευθυνόμενη προς τα παιδιά είπε: «Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να καταλάβετε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, φτάνει κάποιος να πιστέψει σε αυτό που κάνει και είναι βέβαιο ότι θα πετύχει».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο, Χρήστο Παππού και τον Δήμο Φυλής για τη στήριξή τους στο Σύλλογο και γενικότερα στον Πολιτισμό του Δήμου και χαιρέτισε με ενθουσιασμό την απόφαση του Δημάρχου να στηρίξει το εγχείρημα του Σπύρου Χρυσικόπουλου. Ευχαρίστησε επίσης τον Γιώργο Μαυροειδή για την άψογη συνεργασία του και τη βοήθεια που παρέχει στον Σύλλογο.

Την άψογη συνεργασία με τον Σύλλογο Ζωφριάς επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο και την κα Κωβαίου για όσα προσφέρουν στην τοπική κοινωνία. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι άμεσα θα είναι διαθέσιμη «σκακιέρα δρόμου», «για να μπορέσουμε να πάμε σε κάθε συνοικία το σκάκι». Τέλος, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα προσφέρει για τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου, 100 τίτλους βιβλίων. 

Στο ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης, η βραδιά ξεκίνησε με τα παραδοσιακά κάλαντα που έψαλαν τα παιδιά του χορευτικού του Συλλόγου Ζωφριάς. Στη συνέχεια, οι μικρές αθλήτριες του Συλλόγου «Αριστονίκη» παρουσίασαν προγράμματα ρυθμικής ακροβατικής προσφέροντας ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα. Τη «σκυτάλη» έλαβε ακολούθως η ανιματέρ Φωτεινή Κόκκινου, η οποία αποθέωσε το κέφι των παιδιών με παιχνίδια, διαγωνισμούς και happenings. Την εκδήλωση έκλεισε ο Άη Βασίλης, ο οποίος πρόσφερε δώρα σε όλα τα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ζωφριάς 




















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου