Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Φυλής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Ευάγγελο Αποστόλου... 
... με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη 

... τον Υφυπουργό κ. Βσίλειο Κόκκαλη 

... και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Νικόλαο Βάγια 

Πολυεπίπεδες και σημαντικές ήταν οι επαφές που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ο Δήμαρχος , ο οποίος είχε συναντήσεις και συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη κ. Ευάγγελο Αποστόλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη, τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη καθώς και τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Νικόλαο Βάγια, έθεσε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση έκτασης περί τα 2,5 χιλ στρέμματα του ΧΥΤΑ Φυλής, τη δημιουργία Κυνοκομείου για τα αδέσποτα του Δήμου αλλά και για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή. 

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου ενημερώνοντας τα μέλη του για το αποτέλεσμα των επαφών του, στο Υπουργό τέθηκε το θέμα της παραχώρησης έκτασης της παλιάς χωματερής περίπου 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων στο Δήμο Φυλής. 

Παράλληλα ο Δήμος έχει καταθέσει το ίδιο αίτημα και προς την Εκτελεστική επιτροπή του Ενιαίου Συνδέσμου στον οποίο τα προηγούμενα χρόνια, είχε παραχωρήσει το Υπουργείο, την εν λόγω έκταση. 

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα του Δήμου Φυλής και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία, με επικεφαλής τον τοπογράφο Μηχανικό κ. Θανάση Τουλούπα.

Παράλληλα ο Υπουργός συμφώνησε για την δημιουργία Κυνοκομείου με στόχο την περισυλλογή αποκλειστικά των αδέσποτων του Δήμου σε χώρο μακριά από τον Οικιστικό ιστό, ικανοποιώντας έτσι και το πάγιο αίτημα των φιλοζωικών Συλλόγων της περιοχής που έχουν θέσει κατ΄ επανάληψη το ζήτημα ενός χώρου φιλοξενίας για τα αδέσποτα. 

Τέλος από πλευράς Υπουργού υπήρξε απόλυτη ανταπόκριση στις προτάσεις του Δήμου Φυλής για την ενίσχυση της Αγροτικής Ανάπτυξης της περιοχής. 

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου