Εξασφαλίζουμε τις θέσεις εργασίας στο Δήμο και δημιουργούμε νέες δήλωσε ο Παππούς

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΤΑΧΡΟΝΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΔΕΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ

ΕΠΑΝΩ η ορκωμοσία των δέκα (10) εργαζομένων και
ΚΑΤΩ, αμέσως μετά, ποζάρουν με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2017, ενώπιον του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, δέκα (10) από τους ογδόντα έναν (81) εργαζομένους του διαγωνισμού, ο οποίος είχε προκηρυχθεί, το 2006, από το ΑΣΕΠ. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν ορκιστεί το 2010, όμως η πρόσληψη δεν είχε ολοκληρωθεί, για τυπικούς λόγους κι εν συνεχεία ανεστάλη λόγω Μνημονίου. Ωστόσο απασχολούνταν στο Δήμο, αλλά με προσωρινό εργασιακό καθεστώς, που δεν τους εξασφάλιζε πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η αναστολή προσλήψεων έληξε πρόσφατα με το νόμο 4368/2016 και έτσι κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
Το γεγονός της προηγούμενης ορκωμοσίας υπενθύμισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στη σύντομη προσφώνησή του προς τους εργαζομένους. 
«Αυτή η ορκωμοσία είναι η δεύτερη που κάνουμε. Σας είχα ορκίσει το Σεπτέμβριο του 2010, στην αίθουσα «Μελίνα», αλλά, τότε, για λόγους πολιτικούς η διορισμένη Περιφέρεια δε δέχτηκε την απόφαση και ταλαιπωρηθήκατε 7 χρόνια. Τώρα η ταλαιπωρία τελείωσε, είμαστε εδώ και προχωράμε. Καλορίζικοι, σιδεροκέφαλοι και καλή συνεργασία να έχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύντομα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και για τουλάχιστον 22 εργαζομένους του ίδιου διαγωνισμού, που όπως προαναφέρθηκε, είχε προκηρυχθεί, από το ΑΣΕΠ, το 2006.
Με αφορμή την ορκωμοσία ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων. 
«Στην προηγούμενη θητεία μας (2007-2010), λύσαμε το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στελεχώσαμε το Δήμο με το αναγκαίο προσωπικό. Σήμερα εξακολουθούμε να λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος και παράλληλα, όπως είχαμε δεσμευτεί, εξασφαλίζουμε εργασία στους συνδημότες μας, καταπολεμώντας την ανεργία. Εκμεταλλευτήκαμε τη νομοθετική ρύθμιση και παρατείναμε, μέχρι 31-12-2017, τις συμβάσεις των εκατό (100) εργαζομένων που είχαν προσληφθεί το 2016, για οκτάμηνη εργασία, μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που εξασφάλισαν, τον περασμένο χρόνο, διακόσιες εξήντα εννέα (269) θέσεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, δίνοντας ανάσα στους συνδημότες μας, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία» δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου