Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ολοκληρώνεται με το αντιπλημμυρικό του Πανοράματος το τρίγωνο αντιπλημμυρικής θωράκισης των Άνω Λιοσίων

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον περασμένο Ιούλιο, που είχε εγκριθεί η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για το αντιπλημμυρικό της Ζωφριάς 
Ο Θανάσης Σχίζας με τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017 συζητάει το θέμα της αντιπλημμυρικής μελέτης του Πανοράματος
Στο τρίτο μέτωπο του αγώνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Φυλής κινείται η διοίκηση Παππού.
Το πρώτο κλείνει μετά την επικείμενη δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού έργου στην Αιγαίου Πελάγους, μέσα στον Φλεβάρη ή Μάρτη του 2017 (είχε προσδιοριστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά αναβλήθηκε) ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Το δεύτερο βρίσκεται σε καλό δρόμο, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, τον Ιούλιο του 2016, με την Περιφέρεια Αττικής για το αντιπλημμυρικό της Ζωφριάς ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Έχοντας ήδη δρομολογήσει την κατασκευή δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ, που λύνουν, κατά 95%, το αντιπλημμυρικό πρόβλημα των Άνω Λιοσίων, η διοίκηση του Δήμου Φυλής ρίχνει τώρα το βάρος της στο τρίτο μέτωπο που είναι η αντιπλημμυρική προστασία των συνοικιών Πανόραμα και Λεφάντω.
Για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει να συνταχθούν τρεις μελέτες και συγκεκριμένα: Η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της συνοικίας Πανοράματος, η μελέτη διευθέτησης του ρέματος Σούρεζας στην περιοχή Λεφάντω (με σκοπό να συγκεντρωθούν τα νερά που διοχετεύονται στον οικιστικό ιστό μέσω των οδών Αλιάκμονος και Θεσσαλίας) και τέλος, η μελέτη διευθέτησης του ρέματος Γιαννούλας Άνω Λιοσίων.
Για την ανάγκη σύνταξης αυτών των τριών μελετών έχει συμφωνήσει η Περιφέρεια Αττικής και ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη σύναψη των σχετικών προγραμματικών συμβάσεων. Η τελευταία από τις τρεις εγκρίσεις και συγκεκριμένα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της συνοικίας Πανόραμα πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, στόχος της μελέτης είναι η κατασκευή αντιπλημμυρικού δικτύου στη συνοικία Πανόραμα, που θα συλλέγει τα νερά της βροχής και θα τα οδηγεί στον πλησιέστερο αποδέκτη. Από τις πρώτες τεχνικές εκτιμήσεις προκύπτει ότι ο αγωγός θα οδηγεί τα νερά στο ρέμα της Γιαννούλας, που περνάει πίσω από το γήπεδο του Εθνικού Πανοράματος, στο ύψος που συμβάλει η Περιμετρική Λεωφόρος Αιγάλεω στη Λεωφόρο Φυλής κι όπου έχει κατασκευαστεί οδικός κόμβος. Ωστόσο δεν αποκλείεται η εκτροπή των υδάτων στην οδό Πηνειού και η διοχέτευσή τους στη Λίμνη ανάσχεσης του Πάρκου Πόλης, μέσω του αγωγού της οδού Αιγαίου Πελάγους ή και ο συνδυασμός των δύο λύσεων.
Για την ταχεία σύνταξη της μελέτης (προϋπολογισμού 36 χιλ. Ευρώ με τον ΦΠΑ), προς αποφυγή νέων πλημμυρικών φαινομένων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής πρότεινε να ανατεθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο, επικαλούμενο την παρ. 2 στ' του άρθρου 10 του ν. 3316/2005 και υπενθύμισε ότι, με Απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Έργων η αρμοδιότητα σύνταξης της μελέτης έχει εκχωρηθεί στο Δήμο Φυλής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου