Θανάσης Σχίζας: «Η Διοίκηση Παππού ξεπάγωσε και προχωρά το έργο πνοής αθλοπαιδιών κι αναψυχής στον Άγιο Γεώργιο»


Στην αναβάθμιση της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου στα Άνω Λιόσια, προχωρούν ο Δήμος Φυλής και η Περιφέρεια Αττικής. Αξιοποιώντας μια έκταση περίπου τριών στρεμμάτων του Δήμου Φυλής και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής δημιουργείται ένας σημαντικός χώρος αθλοπαιδιών, αναψυχής και πρασίνου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής, όχι μόνο για την περιοχή του Αγίου Γεωργίου αλλά και των Άνω Λιοσίων ευρύτερα. Η Τεχνική Υπηρεσία και ο Δήμος Φυλής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κάνουμε πράξη το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σχίζας.
Το έργο είχε ενταχθεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής την άνοιξη του 2012, ωστόσο παρέμενε σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το έργο κινδύνευε να απενταχθεί από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Η Διοίκηση του Χρήστου Παππού, με την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε αμέσως τις σχετικές διαδικασίες, επιτυγχάνοντας τον Ιούλιο του 2015 να λάβει την τελική έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, γεγονός που άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αφορά στη διαμόρφωση χώρων αθλοπαιδιών και ψυχαγωγίας σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Φυλής, έκτασης που προσεγγίζει τα 3 στρέμματα, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ιονίου Πελάγους. Για την πρόοδο των εργασιών ενημερώθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 η Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία, συνοδεία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιου Σχίζα, επισκέφθηκε το έργο και διαπίστωσε την εκτέλεση των εργασιών εγκρίνοντας την 1η Εντολή Πληρωμής.
Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στην περίπου 3 στρεμμάτων έκταση οι δραστηριότητες μοιράζονται κατά ηλικία και κατά κατηγορία, έτσι ώστε να δημιουργείται ελεύθερος χώρος άθλησης, παιχνιδιού και χαλάρωσης. Ειδικότερα, κατασκευάζονται σε ξεχωριστούς χώρους παιδικές χαρές για παιδιά ηλικίας 2 ως 5 ετών και από 5 ετών και πάνω. Επίσης, θα τοποθετηθούν όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου και κατασκευάζονται υποδομές για δραστηριότητες αναρρίχησης. Επιπλέον, κατασκευάζεται γήπεδο μπάσκετ και στην επέκτασή του διαμορφώνεται αλσύλλιο με σκοπό την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Μέσα στους χώρους αυτούς θα τοποθετηθούν κιόσκια και παγκάκια, ενώ περιμετρικά κατασκευάζεται πεζοδρόμιο με όδευση τυφλών και ράμπες ΑμΕΑ και παράλληλα με αυτόν, ποδηλατόδρομος με διαχωριστικό ασφάλειας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων. Φορέας διαχείρισης του έργου είναι ο Δήμος Φυλής, η Τεχνική Υπηρεσία του οποίου εκπόνησε και την αρχιτεκτονική μελέτη.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξέλιξη των εργασιών και την επίσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης 










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου