Νέο σχολικό συγκρότημα με κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο στο Πάρκο Πόλης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΑΠΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ)
Η πορεία του έργου δρομολογήθηκε από την επίσκεψη του Δημάρχου Χρήστου Παππού
στη Διοίκηση του ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ), στις 22 Φεβρουαρίου 2016
Ένα ακόμα μεγάλο έργο δρομολογεί η διοίκηση του Χρήστου Παππού στο Δήμο Φυλής. Έτσι μετά τα αντιπλημμυρικά, την αποχέτευση ακαθάρτων, την οδοποιΐα και την ανέγερση παιδικών σταθμών σε Ζεφύρι και Φυλή, ο Χρήστος Παππούς εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, ενός μεγάλου έργου στον τομέα της εκπαίδευσης.
Πρόκειται για την ανέγερση Ειδικού Γυμνασίου (με κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο) στο Πάρκο Πόλης των Άνω Λιοσίων, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο Γ 1205.
Ειδικότερα θα κατασκευαστούν δύο κτίρια με 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια, συνολικού εμβαδού 3.255,72 μ2. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μελέτη του πρωτοποριακού αυτού έργου έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
Την Απόφαση ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής υπέγραψε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2016 η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Ο συνολικός του προϋπολογισμός του φτάνει τα 6,44 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του πρέπει να έχει αποπερατωθεί μέχρι την 31-12-2020.
Την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε πως η Παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη θητεία του είχε παραδώσει τρία σχολεία στα Άνω Λιόσια, δηλαδή το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το ΕΠΑΛ. Πρόσθεσε ακόμα ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην ανάπλαση της περιοχής που έχει χαρακτηρισθεί Πάρκο Πόλης και όπου προβλέπεται να αποζημιωθούν, σύντομα, και οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, την Πρόεδρο της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) Γιάννα Κοντούλη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος είχε θέσει το θέμα της ανέγερσης του Ειδικού Γυμνασίου στα Άνω Λιόσια, κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ στις 22 Φεβρουαρίου 2016. Τους είχε επίσης θέσει το θέμα της ανέγερσης του 8ου Δημοτικού στη συνοικία της Ζωφριάς, αλλά και της επέκτασης του προαυλίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου που ήδη βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης.
Δείτε την Απόφαση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου