Ευλάβεια και ηχηρά μηνύματα αγάπης στη Βασιλόπιτα της Παναγίας Κανάλας









Με βαθιά κατάνυξη, λαμπρότητα και μηνύματα αγάπης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ΓΟΧ Μακαρίου και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού πραγματοποιήθηκε – την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017- η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, του Φιλανθρωπικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Παναγία η Κανάλα» Άνω Λιοσίων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παναγία η Κανάλα Άνω Λιοσίων και εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Συμεών Αδάχτυλος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη για την παραχώρηση της αίθουσας Μελίνα Μερκούρη καθώς και τον Επίσκοπο Ρωγών Δωρόθεο για τη συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Συλλόγου. 

«Η αγάπη και το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας αξιώνει και φέτος να δρασκελίσουμε με χρυσές ελπίδες αλλά και με βαθιά περίσκεψη το κατώφλι μιας νέας χρονιάς» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο πατέρας Συμεών ο οποίος υπογράμμισε πως « η βαθιά οικονομική κρίση δημιουργεί αισθήματα άγχους και ανασφάλειας για το μέλλον» και κάλεσε τους πιστούς να ανακαλύψουν και πάλι «τις ζωηφόρες δυνάμεις των αξιών της πίστης μας για να έρθει η λύτρωση». 

«Να αξιοποιήσουμε σωστά το λιγοστό επίγειο χρόνο που μας χάρισε ο Φιλάνθρωπος Θεός για να απολαύσουμε τη βασιλεία των ουρανών» κάλεσε μέσα τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ΓΟΧ Μακάριος.

Στην κατάμεστη, από κόσμο αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Φυλής, τα μέλη της Βυζαντινής και Παραδοσιακής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Φυλής χάρισαν στους παρόντες ένα εξαίσιο κατανυκτικό ταξίδι μέσα από τους ύμνους και τους ψαλμούς τους. 

Υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητή Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλου, η χορωδία συνέχισε με παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μ. Ασία κ.α. ζωντανεύοντας με εκπληκτικό τρόπο στην αίθουσα τους παλμούς και το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου μας. 

Η έκπληξη της βραδιάς, ήρθε φέτος, από τα παιδιά του Ορέστη Δημητρίου και της Βίνας Ασίκη που κατάφεραν σε ένα πραγματικά περιορισμένο χώρο να ξεδιπλώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα τους καταχειροκροτούμενα από το κοινό. Το πολυβραβευμένο παιδικό «Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ» του Δήμου Φυλής σε μια συγκινητική σύμπραξη με τα παιδιά της χορωδίας του οικοτροφείου «Αγία Τριάδα» κράτησαν με το χορό τους και το τραγούδι τους «ΑΜΥΝΑ» απέναντι στην παράνοια της παγκοσμιοποίησης και των ανισοτήτων και εξέπεμψαν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. 

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν στους θεατές τα παιδιά της ΑΜΥΝΑΣ και η χορωδία του οικοτροφείου «Αγία Τριάδα» Ιλίου όταν με τη συμμετοχή του σπουδαίου τραγουδιστή Μανώλη Τοπάλη, ερμήνευσαν στίχους γραμμένους ειδικά για παιδιά, του Άκη Πάνου. Η καθαρότητα, το βάθος της φωνής και το ξεχωριστό ηχόχρωμα του επαγγελματία Μανώλη Τοπάλη σε συνδυασμό με τις αγνές παιδικές φωνές καθήλωσαν και ξάφνιασαν τους θεατές για την αρμονία τους. 

Πιστοί και κλήρος απόλαυσαν και χειροκρότησαν με θέρμη επίσης τον Δημήτρη Καρασαββίδη που μαζί με τον Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΕΜΠΟΣ» ερμήνευσαν ποντιακά τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον επίσκοπο Ρωγών Δωρόθεο να μοιράζει εκατοντάδες παιγνίδια στα μικρά παιδιά ενώ τους μεγαλύτερους τους περίμενε πλούσιο μπουφέ στην έξοδο.

Παρέστησαν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακάριος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Νήσων Παντελεήμων, οι Επίσκοποι Καισαρείας Τιμόθεος, Πέτρας Δαβίδ, Χριστοπούλεως Ιάκωβος και Ρωγών Δωρόθεος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Κρητικός, Γιώργος Σονίδης και Γιώργος Καραϊσκάκης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου ποντίων Άνω Λιοσίων Η Τραπεζούντα Γιάννης Ευθυμιάδης, η πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών Μαρία Ναυροζίδου και ο πρόεδρος των ηλικιωμένων του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Ιωάννης Μάρκου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση









































Ακολουθούν και οι σύνδεσμοι με μερικά χαρακτηριστικά videos 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου