ΒΙΝΑ ΑΣΙΚΗ Το sex symbol των eighties που… μεταμορφώθηκε σε δασκάλα του χοροθεάτρου ΑΜΥΝΑ




Η ζωή της δικιάς μας Βίνας Ασίκη, μοιάζει με παραμύθι. Αλλά δεν είναι! Το 2016 αποχαιρέτησε την αγαπημένη ηθοποιό και δασκάλα χορού και υποκριτικής στο πλευρό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του χοροθεάτρου ΑΜΥΝΑ του Δήμου Φυλής και συζύγου της Ορέστη Δημητρίου,με τον καλύτερο τρόπο!

Με δύο εξαιρετικά αφιερώματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη. 
Το ένα στο τηλεοπτικό κανάλι «Ε» ανήμερα των Χριστουγέννων ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
και το άλλο στην εφημερίδα ESPRESSO, τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και στην ηλεκτρονική της σελίδα. 
Για να μην τα πολυλογούμε όμως ιδού το αφιέρωμα που υπογράφει η Τεριάννα Παππά
Πηγή http://www.espressonews.gr/showbiz/2016/12/156458/poy-hathike-sex-symbol-ton-eighties


ΒΙΝΑ ΑΣΙΚΗ

Πού χάθηκε το sex symbol των eighties 


Η Βίνα Ασίκη ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα από το Εθνικό Θέατρο, όπου η μητέρα της εργαζόταν ως ταξιθέτρια. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι πλάι σε δύο ιερά τέρατα της υποκριτικής, την Ελλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Αυτό ήταν μόνον η αρχή, αφού τα επόμενα χρόνια συμμετείχε ως παιδί σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού, ενώ βρέθηκε και στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, παίζοντας σε αρχαία τραγωδία δίπλα στη σπουδαία Αννα Συνοδινού. Τα βήματα της Βίνας ακολούθησε και η αδερφή της Νατάσα, σύζυγος του Αντώνη Αντωνίου. Στα έξι της η ηθοποιός ήταν πρωταγωνίστρια στο παιδικό θέατρο του Γιάννη Φύριου, όπου έπαιξε κάθε Κυριακή. 

Σε δραματική σχολή 


Έτσι ήταν αναμενόμενο στα 17 της -και συγχρόνως με το σχολείο- να δώσει εξετάσεις στην Επιτροπή Εξαιρετικών Ταλέντων, μπαίνοντας στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ παράλληλα έκανε για πολλά χρόνια μαθήματα χορού. Μάλιστα, εξαιτίας του χορού ήξερε να πλασάρει σωστά το σώμα της στον φακό που τη... λάτρευε, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια στο παρελθόν. 

Τη δεκαετία του '80 η ηθοποιός έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες με παρτενέρ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, οι οποίοι της είχαν μεγάλη αδυναμία, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στάθης Ψάλτης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη σε θεατρική συνεργασία τους -η Βίνα ήταν αντικαταστάτρια του δεύτερου γυναικείου ρόλου στο μιούζικαλ «Βίκτορ - Βικτόρια»- την είχε χαρακτηρίσει γνήσιο και πηγαίο ταλέντο. Στο βιογραφικό της βρίσκει κανείς 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες. 
Παρά το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες φρόντιζαν να προβάλλουν τη σέξι εικόνα της, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου προκλητικό. Έτσι, όταν της έγινε πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία εκείνη αρνήθηκε, παρότι είχαν ρίξει στα πόδια της πάνω από 1.000.000 δραχμές, για να την πείσουν. 

Σχέσεις ζωής 
Ωστόσο, την ώρα που το κασέ της ανέβαινε, τη χτύπησαν τα... βέλη του έρωτα. Έτσι, αν και υπήρξε ευσεβής πόθος πολλών αρσενικών, εκείνη είχε βρει την αγάπη στο πρόσωπο του χορευτή και χορογράφου Ορέστη Δημητρίου, με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της για περισσότερο από 30 χρόνια. Κι ενώ βρισκόταν στο πικ της καριέρας της, αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα και να υπηρετήσει την υποκριτική με άλλον τρόπο. 
Η Βίνα Ασίκη εξακολουθεί να είναι και σήμερα γοητευτική, ενώ κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις με τα παιδιά του χοροθεάτρου Άμυνα, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και πολλά βραβεία. Κι αυτό γιατί είναι το μοναδικό χοροθέατρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν παιδιά. Άλλωστε, η Βίνα και ο Ορέστης έχουν φροντίσει να περάσουν την αγάπη τους για το σανίδι στους μικρούς ηθοποιούς και χορευτές, γι' αυτό κι εκείνοι ανταποκρίνονται σαν σωστοί επαγγελματίες, χωρίς ωστόσο να χάνουν την παιδικότητα και τη φρεσκάδα τους. Αυτό είναι μια μεγαλύτερη επιβράβευση για τους δασκάλους τους, οι οποίοι χαίρονται με την πρόοδό τους. 


Να πούμε, βέβαια, ότι η οικογενειακή ευτυχία του ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του γιου τους Αλέξανδρου, στον οποίο έχουν μεγάλη αδυναμία, γι' αυτό και έχουν σταθεί στο πλευρό του σε κάθε απόφασή του. Σε αντίθεση με άλλα παιδιά ηθοποιών εκείνος δεν επέλεξε την υποκριτική και αποφεύγει τα φλας και τη δημοσιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου