Πλήρης αποκατάσταση σε χρόνο ρεκόρ της στέγης του 4ου Δημοτικού Ζεφυρίου από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα



Στην επιδιόρθωση της κεραμοσκεπής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου προχωρά ο Δήμος Φυλής.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τον Ιανουάριο δημιουργήθηκαν στη στέγη του σχολείου σημαντικές φθορές με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων εντός του κτιρίου. 

Με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού η Τεχνική Υπηρεσία και ο Θανάσης Σχίζας αντέδρασαν ακαριαία ανταποκρινόμενοι στην επιστολή του Διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Τέγου και το αίτημα του προέδρου της Πρωτοβάθμιας ΕΣΕ Γιάννη Κρεμύδα για αποκατάσταση της ζημιάς. Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και σε χρόνο ρεκόρ συνέταξε τη μελέτη, εξασφάλισε την οικοδομική άδεια από την υπηρεσία δόμησης και ξεκίνησε την επισκευή με δαπάνη του Δήμου Φυλής. 

«Η ζημιά στην κεραμοσκεπή, συνολικού εμβαδού 760 τ.μ., ήταν μεγάλη. Τμήματα της κεραμοσκεπής είχαν υποστεί καθίζηση μετά την κακοκαιρία του Ιανουαρίου και έπρεπε να επισκευαστεί άμεσα για να μην προκληθεί κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και του κτιρίου . Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε αγώνα δρόμου για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και την έναρξη των εργασιών» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας ο οποίος υπογράμμισε πως «η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή».

Να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά είχε σημειωθεί μικρότερης έκτασης πρόβλημα στην κεραμοσκεπή του σχολείου και είχε αντιμετωπιστεί από το Γιάννη Κρεμύδα με δαπάνη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, με μερική αντικατάσταση μικρού τμήματος της κεραμοσκεπής στο σημείο που παρουσίασε πρόβλημα. 

Μετά τα νέα προβλήματα που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία η Τεχνική Υπηρεσία έκρινε απαραίτητη την αποξήλωση του συνόλου της στέγης και την τοποθέτηση ελαστικού οπλισμένου ασφαλτόπανου σε στέγη και λούκια .θα προηγηθεί η διαμόρφωση των κατάλληλων κλίσεων ώστε μετά τη μόνωση και την ανακατασκευή των κεραμιδιών να διασφαλιστεί ή απόλυτη στεγανότητα του σχολείου.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου