Αρωγός στις ανάγκες των δημοτών για αίμα ο Θανάσης Σχίζας

Ο Θανάσης Σχίζας με τον παπα Μηνά στην αιμοδοσία του Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017
Η παρουσία του Θανάση Σχίζα στις αιμοδοσίες δεν είναι συμβολική αλλά ουσιαστική. Είναι από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής μας σε αίμα και σε πολλές περιπτώσεις έχει συμβάλει, προσωπικά, στη δημιουργία Τραπεζών Αίματος, λόγω της σχέσης που διατηρεί με το Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.
Κι αυτό γιατί γνωρίζει, από πρώτο χέρι τις ανάγκες, αφού γίνεται, καθημερινά, δέκτης της αγωνίας των συνδημοτών μας. Του ζητούν να συνδράμει σε επείγουσες περιπτώσεις και δίνει αγώνα για να ανταποκριθεί, καθώς οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες. Το αίμα κοστίζει ακριβά στη δοκιμαζόμενη εθνική οικονομία και παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, η Χώρα όχι μόνο δεν είναι αυτάρκης, αλλά δαπανά ένα σημαντικό ποσόν, ετησίως, για εισαγωγή αίματος.
Παρά ταύτα ο Θανάσης Σχίζας έχει βοηθήσει πολύ κόσμο και μάλιστα δεν αρκείται να βρει αίμα. Παρά τις υποχρεώσεις του στην Τεχνική Υπηρεσία, φροντίζει να ενημερώνεται, από τους οικείους τους, σε καθημερινη βάση, για την κατάσταση της υγείας των ασθενών.
Για το λόγο αυτό δικαιούται, με το παραπάνω, τα εύσημα που του απονέμουν, καθημερινά, οι συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν την έμπρακτη ευαισθησία και το ενδιαφέρον του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου