Το αδιαχώρητο από Πολιτισμό κι Αθλητισμό! στον αποκριάτικο χορό...

... του Κέντρου Αθλητισμού – Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Φυλής σε συνεργασίας με τον Αθλητικό Όμιλο “ΦΕΡΕΝΙΚΗ”



Το Κέντρο Αθλητισμού Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ‘’ΦΕΡΕΝΙΚΗ’’ , πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Αποκριάτικη εκδήλωσή τους με βραβεύσεις ,χορό και τραγούδι, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 & ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην ταβέρνα ΄΄ Λιβάδι΄΄ στην Χασιά, η οποία διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αντιδήμαρχοι : Καμπόλης Δημήτρης - Οικονομικών, Σπύρος Μπρέμπος - Φυλής, Οικονομάκης Μιχάλης - Πρασίνου, Τζένη Μπάρα -Κοινωνικών Υπηρεσιών, Χατζητρακόσιας Νίκος - Πολεοδομίας & Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής, ο Πρόεδρος ΝΠΔΔ Αθλητισμού-Πολιτισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Μαυροειδής Γιώργος, ο Κρομύδας Γιάννης - Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσούλα Κουράση, Σαρλάς Μαρίνος, Γιώργος Αβράμης, Κρητικός Γιώργος, Καραισκάκης Γιώργος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του συλλόγου ΓΡΙΖΑ, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Γιαννοπούλου Φωτεινή.


Από τον Δήμο Ελευσίνας - Μαγούλας παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαρούγκα Κω/να αντιπρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης και Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και ο Γραμματέας των σχολικών επιτροπών του Δήμου Ελευσίνας – Μαγούλας κ.Κοντούλης Γεώργιος.


Οι Βουλευτές υπολοίπου Αττικής Ν.Δ. κύριοι Βλάχος Γιώργος και Νίκος Καντερές ο οποίος και παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα. Επίσης ο πολιτευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ.Βασιλείου Αθανάσιος,ο πρώην πρόεδρος της Γρίζας κ. Σύρμας Αλέξανδρος με τον κ.Βασίλη Καρβουνιάρη-επίτιμο πρόεδρο επιτροπής ενημέρωσης για τα εξωτερικά θέματα, η συμβολαιογράφος κυρία Βαρελά Ισιδώρα, η Δέδε Ευθυμία, διατροφολόγος και εκλεκτή συνεργάτης μας,οι πρώην δημ.σύμβουλοι Αγγέλου Σταυρούλα και Κορδώνης Ιάκωβος,η πολιτευτής περοφέρειας αν.αττικής κ.Κατερίνα Σαφαρίκα και ο Μάρκου Ιωάννης εκπρόσωπος μελών ΚΑΠΗ. 


Η Πρόεδρος του Κέντρου Αθλητισμού Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Φυλής Μαρία Πλαβούκου παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε τα εξής: «Εκ μέρους των Δ.Σ. των συλλόγων μας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την σημερινή σας παρουσία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και όλες τις οικογένειες που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μας εκφράζοντάς μας την αγάπη τους έμπρακτα .
Θέλω συγχρόνως να ζητήσω και ένα μεγάλο συγνώμη, μέσα από την καρδιά μου, για όλους όσους σήμερα στεναχώρησα. Και βέβαια αναφέρομαι στο γεγονός ότι η παρουσία σας σήμερα είναι πρωτοφανής και κάποιοι από εσάς τους εκλεκτούς μας φίλους, εκπροσώπους συλλόγων και πολλοί γονείς, αναγκαστήκατε να φύγετε λόγω αδιαχώρητου. Αλλά και όσοι μείνατε, ταλαιπωρηθήκατε αρκετά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης .
Σας ζητώ ειλικρινά συγνώμη διότι γνωρίζετε καλά πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα. Άλλωστε όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα, γίνονται και λάθη .
Παίρνω εγώ προσωπικά την ευθύνη αυτή γιατί η σημερινή σας προσέλευση ήταν ανέλπιστη (ξεπέρασε τα τετρακόσια άτομα), αλλά συγχρόνως μας δείχνει και την αγάπη σας!!!
Δεσμεύομαι προσωπικά στην επόμενη εκδήλωσή μας, να είμαστε καλά πρώτα ο θεός του χρόνου, θα ζητήσουμε γήπεδο από τον Δήμο και σίγουρα δεν θα μας το αρνηθεί. 


Κυρίες και κύριοι από το 1988 που βιώνω την ανάπτυξη των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου μας ,άλλαξαν πράγματα, άνθρωποι, καταστάσεις . Όμως σε όλα τα πράγματα υπάρχει συνέχεια. Στην διοίκηση, στην ζωή, στην καθημερινότητά μας, στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Σίγουρα ουδείς αναντικατάστατος αλλά οι νεώτεροι θα πρέπει να μην λησμονούν. Ουδείς αθλητικός η πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής μας δεν είναι αποτέλεσμα παρθενογέννησης. Το επαναλαμβάνω συνέχεια αυτό διότι έχει μεγάλη σημασία να μην λησμονούμε..!!! Είτε το θέλουμε είτε όχι η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει. Ίσως κάποιες φορές να γίνονται προσπάθειες αλλοίωσης όμως η ουσία και το αποτέλεσμα μέσα από τις πράξεις μας υπάρχει.
Καθιερώσαμε τα τελευταία χρόνια την βράβευση κάποιων επιλεγμένων προσώπων –διαφορετικών κάθε φορά - σαν ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης σε όλους εσάς τους ανθρώπους που μοχθήσατε και προσφέρατε και στους συλλόγους μας, αλλά και γενικότερα στο Δήμο. Δεν κρίνουμε αν σας το αναγνώρισε ποτέ κανείς,απλά εμείς το εκφράζουμε με τον δικό μας ειλικρινή τρόπο. 
Οι σημερινές βραβεύσεις απευθύνονται σε αγαπητά μας πρόσωπα: 
1)στον Μαυροειδή Γιώργο τον πρόεδρο πολιτισμού – αθλητισμού του Δήμου μας που προσπαθεί για όλους τους συλλόγους και θεωρώ ότι τα καταφέρνει πολύ ,2)τον Παναγιωτόπουλο Δημήτρη καθηγητή πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ και Πρόεδρο Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Δικαίου για την προσφορά του ,3)τον εκλεκτό επιστήμονα ορθοπαιδικό και φίλο Ιωάννη Νικολόπουλο που είναι δίπλα στους συλλόγους μας από την ίδρυσή τους ,4)τον αγαπημένο μου μαθητή που μας κάνει περήφανους σε κάθε γωνιά του κόσμου που επισκέπτεται, τον Νίκο Σπανάτη - Κόντρα Τενόρο, Υποψήφιο διδάκτωρα του Ιονίου πανεπιστημίου και καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Ωδείου ,5)την Γιαννοπούλου Φωτεινή πρώην δήμαρχο Ζεφυρίου,6)τον Χριστοδουλάκη Ανδρέα, προπονητή ελληνορωμαικής πάλης με σημαντικές και ουσιαστικές διακρίσεις για πολλές αθλήτριες και πάνω από όλα ΄΄άνθρωπο΄΄, 7)την Μαίρη Λιάσκου, καθηγήτρια ξένων γλωσσών 8)την Αλιμαντήρη-Μαρπίνη Ειρήνη, μέλος του συλλόγου μας, 9)την Καπουκρανίδου Βασιλική, μέλος του συλλόγου μας, 10)τον Σταμακολιό Φίλλιπα για την μακροχρόνια προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας,11)Άφησα για το τέλος τον κύριο Πέλεχα Βασίλη - δημότη και επιχειρηματία του ΄΄ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ΄΄ - ο οποίος είναι το αρχαιότερο μέλος της Φερενίκης, με συνεχή παρουσία και χορηγίες σε όλες μας τις εκδηλώσεις .

Η πλακέτα μας για όλους σας μικρή, αλλά η αγάπη και η ευγνωμοσύνη μας ΜΕΓΑΛΗ !!!!


Ευχαριστώ πολύ και όλους εσάς που αποτελείτε μέλη διοικητικού συμβουλίου άλλα και εσάς όλους που είστε σήμερα εδώ αγαπημένα μου παιδιά : Πλαβούκο Ιωάννη, Πανούση Κωνσταντίνα, Σερέπα Νίκο, Φαρούπο Νικόλαο, Καμπόλη Μαρία, Καμπόλη Κατερίνα, που με το φαρμακείο της είναι πάντα παρούσα, την Ευαγγελία Πλαβούκου θεολόγο και καθηγήτρια ξένων γλωσσών που κάνει πολλά για τα παιδιά μας, την σχολή οδηγών του Γιώργου ΄΄ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ΄΄ και τις αγαπημένες μου μαθήτριες Λάουρα, Ειρήνη και Αθανασία Παπανδρέου.
Ευχόμαστε στον αγαπητό μου φίλο Χατζητρακόσια Νίκο ,χρόνια πολλά για τα γενέθλια του και παρακαλώ πολύ να σβύσει τα κερία που του χουμε ετοιμάσει.
Στον εκλεκτό μου φίλο Χρήστο Παππού του Κωνσταντίνου,πρώην Διευθυντή αθλητισμού του Δήμου Άνω Λιοσίων,που αν και άρρωστος
είναι εδώ απόψε,στέλνω την αγάπη και την ευγνομοσύνη μου για την πολύτιμη βοήθεια του στην σημερινή διοργάνωση καθώς και στην φίλη Χριστίνα Καβακλιώτη για την προσφορά της.
Το νέο αίμα των παιδιών του συλλόγου μας που είναι απόψε εδώ: Πελεχά Ευαγγελία και Ιωάννα,Πελεχά Νικόλα και Νικήτα, Μανάφα Μαρία,Σιδηροπούλου Σοφία, Καπίρη Βάσω, Ευγενία και Αριάδνη, Παπαδάκη Μαρκέλλα, Eλ Ρουμπία Μαρία, Μουμτζόγλου Μαίρη, Μουμτζόγλου Ρούλα, Αποστόλη Κασιανή , Αποστόλη Αγγελική, Χαζάπη Ιωάννη, Παπανδρέου Θωμαίς, Μπρέμπο Μιχαήλ-Δημήτρη, Μαρπίνη Κατερίνα, Καραβούλια Κάλια, Πλαβούκου Κωνσταντίνα, Μουχρίτσα Θεανώ, Ζιζίνη Βικτώρια, Τσιάμη Σταυρούλα,Ποτόσογλου Σπυριδούλα,Μασμανίδου Μαριάννα,Σαβουλίδου Μαρίνα,Γεωργαντά Μαργέτα,Καμινάρη Κατερίνα.
Τα παραπάνω παιδιά ετοίμασαν και θα σας παρουσιάσουν μια χορογραφία με την Δασκάλα μοντέρνου χορού & παιδαγωγό - Ραφαέλα Γιακαλή, την πολύτιμη συνεργάτη μου. Τέλος οι μαθητές μας Λομακίνα Κρυσταλλίνα και Αλέξανδρος Ζιζίνης θα κλείσουν με ένα χορευτικό που περιέχει στοιχεία μοντέρνου χορού και ακροβατικής γυμναστικής και που επιμελήθηκαν τα παιδιά με την προπονήτριά τους Φωτεινοπούλου Φιλοθέη. Μετά θα ακολουθήσει γλέντι με τον εκλεκτό μας Σπύρο Μπρέμπο και την συνοδεία του. 
Ας μην ξεχνούμε ότι η λαϊκή ψυχή & το λαϊκό πνεύμα, είναι ζωτικές δυνάμεις του Έθνους και όταν γνωρίζουμε τις λαϊκές παραδόσεις, γνωρίζουμε και την ανθρώπινη ψυχή, την ανθρώπινη κοινωνία μας. Αποτελεί Εθνική υποχρέωση και καθήκον να διεγείρουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων προς τις λαϊκές αυτές εκδηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί άσβεστη στο μέλλον η συνέχεια του Έθνους μας.

Ευχαριστώ το Δ.Σ. της «ΓΡΙΖΑΣ» που είναι σήμερα εδώ. Η Γρίζα ήταν ο πρώτος σύλλογος που ξεκίνησα εδω και 30 περίπου χρόνια ,σαν μέλος και δασκάλα παραδοσιακού χορού. Σας δηλώνω λοιπόν ,ότι τόσο εγώ όσο και τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων μας είμαστε δίπλα σας σε οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια χρειαστείτε.
Ας προχωρήσουμε μπροστά αλλάζοντας σελίδα!

Συγχαίρω, όλα τα καταστήματα για τα δώρα που μας προσέφεραν, γιατί κι εμείς στηρίζουμε την αγορά του Δήμου μας και πρέπει να το κάνουμε όλοι αυτό συνειδητά.

Τέλος ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, του οποίου η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για όλους χωρίς διακρίσεις, τον πρόεδρο Αθλητισμού – Πολιτισμού Φυλής Μαυροειδή Γιώργο που μας στηρίζει σε κάθε εκδήλωση με τις παροχές του και είναι κοντά σε όλους τους συλλόγους.

Άφησα τελευταίο τον αντιδήμαρχο κύριο Καμπόλη Δημήτρη για την σημερινή του χορηγία στην εκδήλωσή μας και ελπίζουμε σύντομα και ο χώρος της στέγασης της ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ που μας υποσχέθηκε απόψε, να αποτελέσει μια ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

Είμαστε δίπλα στην Διοίκηση ,καθώς και σε όσους πραγματικά πρεσβεύουν ότι για το καλό του τόπου μας, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός ΠΡΕΠΕΙ να μας Ενώνει ».


Για τα Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ

Ακολουθεί πλούσιο υλικό με χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα



















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου