Προφυλακιστέος τσιγγάνος από το Ζεφύρι - μέλος της οργάνωσης που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη




Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας τσιγγάνος από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, κυρίως χασισιού και κοκαΐνης.
Έπειτα από 10 μήνες παρακολούθησης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία και συνελήφθησαν 29 άτομα, ενώ τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ήδη έγκλειστα σε φυλακές της χώρας. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 546 ονόματα και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

Προφυλάκιση
Ο τσιγγάνος από το Ζεφύρι, ο οποίος κατηγορείται ότι προμήθευε άτομα της ομάδας με ναρκωτικά, κλήθηκε από τον ανακριτή Καλαμάτας για να απολογηθεί και παρουσιάσθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο. Μετά την απολογία του, όμως, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται οι κατηγορούμενοι να οδηγηθούν σε δίκη. Οι Αρχές κάνουν λόγο για δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ξεκινήσει τη δράση της πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2015, οπότε άρχισε η παρακολούθηση υπόπτων και η καταγραφή συνομιλιών, καταλήγοντας στις 29 συλλήψεις.
Οι χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 100 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.

Αρχηγός και υπαρχηγός
Σε 37χρονο από τον Ανεμόμυλο αποδίδεται η κατηγορία ότι όχι μόνο ήταν αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά διηύθυνε, κατεύθυνε όλα τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Παράλληλα, οι Αρχές τού αποδίδουν και το ρόλο του εκτιμητή των ποσοτήτων χασισιού που προμηθεύονταν, ενώ διακινούσε και μόνος του ποσότητες ναρκωτικών.
Το ρόλο του υπαρχηγού αποδίδουν σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε ξεφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο της Βελιγοστής. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.
Επίσης, από τον τρόπο που δρούσαν, η μεταφορά των ποσοτήτων κοκαΐνης για την οργάνωση αποδίδεται στον αδελφό του κατηγορούμενου ως αρχηγού, ενώ όταν οι ποσότητες ήταν σημαντικές, λάμβαναν μέρος τρία ή περισσότερα μέλη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του «προπομπού».
Εκτιμάται ότι από τη συγκεκριμένη ομάδα έχουν διακινηθεί σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου