Με πολύτιμη ενημέρωση «άνοιξε» τις δράσεις της στον Δήμο Φυλής η Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής




Με μία άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο «άνοιξε» τον κύκλο των δράσεών της στον Δήμο Φυλής, η Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών και Φυλής, η οποία πρόσφατα ενέταξε και τον Δήμο μας στη δράση της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής, παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργου Αντωνόπουλου, και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Αντικαρκινικής Εταιρείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Στην πλούσια δράση της Αντικαρκινικής Εταιρείας στα επτά χρόνια λειτουργίας της στον Δήμο Αχαρνών αναφέρθηκε ο Πρόεδρός της, Παναγιώτης Καζανάς, ο οποίος εκτίμησε ότι με τη συνεργασία με τη Διοίκηση του Δήμου και των Συλλόγων και φορέων της περιοχής, η Αντικαρκινική θα αναπτύξει ανάλογη πλούσια δράση και στον Δήμο Φυλής. 

Κάνοντας μία σύντομη παρουσίαση των στόχων και δράσεων της Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο κ. Καζανάς ανέφερε ότι στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και επιτυγχάνεται μέσω της κοινωνικής προσφοράς των μελών της Αντικαρκινικής Εταιρείας και της εθελοντικής εργασίας. «Για το σκοπό αυτό συνεργαζόμαστε με Συλλόγους, σχολεία, και επαγγελματίες της περιοχής, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες, εκδίδουμε ενημερωτικά φυλλάδια και ενημερώνουμε μέσω της ιστοσελίδας μας και του facebook», υπογράμμισε ο κ. Καζανάς προσθέτοντας ότι οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πλαισιώνονται και με διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Στις δράσεις συμπεριλαμβάνονται επίσης η πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών εξετάσεων (π.χ. τεστ ΠΑΠ) και η συγκέντρωση φαρμάκων τα οποία παραδίδονται στα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων και της Μητρόπολης, ενώ η Αντικαρκινική Εταιρεία διαθέτει Τράπεζα Αίματος και Ιατρική Ομάδα και είναι Πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Μυελού των Οστών.

Η Αντιπρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών και Φυλής και υπεύθυνη για την περιοχή της Φυλής, Ελένη Καμπόλη, ευχαρίστησε τον Δήμο Φυλής για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τον Σύλλογο «Η Γρίζα» για τη συμμετοχή του στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ειδικός παθολόγος Γεώργιος Τσαγκάρης, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα «Ο καρκίνος νικιέται, η άγνοια σκοτώνει», αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, της δεύτερης σημαντικότερης αιτίας θανάτου μετά τα καρδιαγγεικά. Όπως τόνισε, λόγοι που πρέπει να μας οδηγήσουν να επισκεφθούμε ένα γιατρό είναι α)η εμφάνιση εξογκώματος ή πληγής που δεν επουλώνεται, β) μία ελιά που αλλάζει σχήμα, μέγεθος, ή χρώμα, γ) μία μη φυσιολογική αιμορραγία, δ) προβλήματα που δεν υποχωρούν όπως βήχας, βραχνάδα, καούρα και δυσκολία στην κατάποση, ε) ανεξήγητη αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου ή της ούρησης και στ) ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Ο κ. Τσαγκάρης αναφέρθηκε διεξοδικά στα συμπτώματα και την πρόληψη των πιο συχνών μορφών καρκίνου και καταλήγοντας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητος και η πρώιμη διάγνωση είναι το θεμέλιο για τη ριζική θεραπεία, ενώ στον αντίποδα η φοβία και η απώθηση έχουν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Για την ενημερωτική του ομιλία ο κ. Τσαγκάρης τιμήθηκε από την Αντικαρκινική Εταιρεία με αναμνηστικό το οποίο του απένειμε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση χορών από το μεσαίο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Η Γρίζα» και την απονομή αναμνηστικού στον Πρόεδρο του Συλλόγου, Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο πρωήν Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων Ευάγγελος Σαμόλης, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή και πολλοί εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων της πόλης. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση
















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου