Πολιτιστική «απόβαση» του Δήμου Φυλής στο Μενίδι για την εκδήλωση της ΙΛΕΑ


Ο Αργύρης Αργυρόπουλος, ο Αλέξανδρος Σύρμας, ο Νίκος Γεώργας και η Εύη Τριανταφύλλου δίνουν κάθε χρόνο το "παρών" στην εκδήλωση της Λαογραφικής των Αχαρνών
Αξιόλογη ήταν η εκπροσώπηση του Δήμου Φυλής στην εκδήλωση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) για την κοπή της πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στο κτίριο του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.
Η εκδήλωση αποτελεί ετήσιο πολιτιστικό γεγονός λόγω της γενικότερης απήχησης της ΙΛΕΑ και του έργου της και της επιλογής των προσωπικοτήτων ή των φορέων στους οποίους απονέμει τιμητικές διακρίσεις.
Στη φετινή εκδήλωση επιλέχθηκαν δύο πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ίδρυση και πορεία της ΙΛΕΑ και δεν είναι άλλα από τον ιστορικό, συγγραφέα και επί οκταετία Πρόεδρο της ΙΛΕΑ Δημήτρη Γιώτα και τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Ορειβατικού (ΕΟΣ Αχαρνών) και ex officio μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΛΕΑ Βασίλη Νίκα. 
Η ΙΛΕΑ τίμησε επίσης για τη σαραντάχρονη προσφορά τους δύο εμβληματικούς φορείς της πόλης και συγκεκριμένα τον Ορειβατικό και το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων. Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν η νέα Πρόεδρος του Ορειβατικού Εύα Μπάλλιου και η «ισόβεια» Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Νίτσα Βαρελά.
Αξοσημείωτη ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΙΛΕΑ Γιώργου Φυτά με την οποία φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι Αχαρνές είναι μια πόλη με Ιστορία, αλλά και σημαντικούς ανθρώπους στα Γράμματα, στις Τέχνες και στις Επιστήμες και επεσήμανε ότι αυτά τα δύο στοιχεία προσδιορίζουν το στίγμα μιας πόλης που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την παραβατικότητα αλλά και την ένταξη κοινωνικών ομάδων.
Από το Δήμο Φυλής παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της ΓΡΙΖΑΣ Αλέξανδρος Σύρμας και το μέλος του ΔΣ Νίκος Γεώργας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αργύρης Αργυρόπουλος, τόνισε ότι θεωρεί τιμητικό που συγκαταλλέγεται στα μέλη της ΙΛΕΑ και εκθείασε το έργο της. Τόνισε ότι μετά την επίτευξη των στόχων της πολύ σωστά επικρατεί προβληματισμός για τη νέα στοχοθεσία κι ανέφερε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, την πρόταση του Βασίλη Νίκα για δημιουργία πολιτιστικού πόλου στο στρατόπεδο Παπαστάθη. 
Κλείνοντας αφιέρωσε το κομμάτι του από την πίτα στους ανθρώπους της και ιδίως στα ιστορικά της μέλη Χρήστο Τσεβά, Γιάννη Ματουκά και Σωτήρη Παρθενίου.
Δείτε τι είπε ο Αργύρης Αργυρόπουλος:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου