Πλήθος κόσμου και θερμές ευχαριστίες στον εορτασμό της Ευαγγελίστριας στα Άνω Λιόσια






Με λαμπρότητα, βαθιά κατάνυξη κι ευλάβεια, παρουσία εκατοντάδων πιστών και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, κορυφώθηκαν, με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Άνω Λιόσια. 

Το πρωί εψάλη Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 16.30 μ.μ. Εσπερινός και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με μπροστάρη της μεγαλόπρεπης πομπής, τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. 

Ιερείς από όλους τους Ναούς του Δήμου Φυλής -και όχι μόνον- έψαλλαν μέσα σε ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, τους ήχους των Βυζαντινών ύμνων που συνοδεύουν την χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, την επικείμενη Γέννηση του Ιησού Χριστού

Ο εφημέριος του Ναού πατέρας Κωνσταντίνος Τόλιας αμέσως μετά την επιστροφή της Εικόνας στον Ιερό Ναό ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη για τη στήριξη του Δήμου στην ενορία της Ευαγγελίστριας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πατέρας Κωνσταντίνος στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μιχάλη Οικονομάκη «Μιχάλη σε ευχαριστώ. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Εδώ τις προηγούμενες μέρες είχε στηθεί ένα εργοτάξιο στην κυριολεξία για να μπορέσουμε σήμερα να γιορτάσουμε. Σας ευχαριστώ όλους γιατί ότι έχουμε ζητήσει μας το έχετε εξασφαλίσει» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Κωνσταντίνος ο οποίος ευχαρίστησε ονομαστικά τους ιερείς, τον ευεργέτη Δημήτρη Οικονόμου αλλά και τους πιστούς για την παρουσία τους. 

Αμέσως μετά, οι πιστοί πέρασαν κάτω από την Εικόνα του Ευαγγελισμού για να πάρουν την Ευλογία της και ακολούθησε παράκληση στην οποία ο πατήρ Πέτρος Θεοδοσίου -παρότι είχε 40 πυρετό- προσευχήθηκε υπέρ υγείας, ονομαστικά για όλους όσους παρέστησαν στην λιτάνευση της εικόνας. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με νηστίσιμα γλυκά και τσάι τα οποία προσέφερε στο πνευματικό κέντρο του Ναού, σε ιερείς, επισήμους και πιστούς ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

































Δείτε στα videos  που ακολουθούν χαρακτηριστικές live στιγμές



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου