Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τσιουμπρής και Αβράμης είπαν «όχι» στην αγορά αυτοκινήτων για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Δήμο Φυλής


Εμπόδια στην υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φυλής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών, επιχειρούν να θέσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιουμπρής και Γιώργος Αβράμης.

Οι δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρότι κατοικούν στο Δήμο Φυλής και γνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες, αποφάσισαν να καταψηφίσουν σήμερα, 17/3/2017, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το θέμα πού αφορά στην προμήθεια των οκτώ αυτοκινήτων ανοιχτού τύπου (4x4) με τα οποία ο Δήμος έχει δεσμευτεί βάσει του μνημονίου συνεργασίας, να ενισχύσει την “Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος” (ΟΠΚΕ) 

Έκπληκτος από την καταψήφιση δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Ο.Ε., Δημήτρης Καμπόλης, καθώς το θέμα που διακυβεύεται είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή και κατ’ επέκταση η ενδυνάμωση της ασφάλειας των δημοτών και της περιουσίας τους. 

Ειδικότερα, ο Επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής», Δημήτρης Τσιουμπρής, διαφώνησε «με την ουσία και όχι με τη διαδικασία», όπως δήλωσε στην οικονομική επιτροπή, και κρίνοντας «πως η τοποθέτηση της ΟΠΚΕ στην περιοχή αφορά το κράτος και όχι το Δήμο» καταψήφισε την αγορά των 8 οχημάτων και επανέλαβε πως διαφωνεί και με την παραχώρηση του κτιρίου της πολεοδομίας για τη στέγαση της ΟΠΚΕ, διότι όπως υποστήριξε, «δεν δέχεται να ξεφορτώσουμε το βάρος από το κράτος και να το φορτώσουμε στους δημότες. Αυτή είναι δουλειά του κράτους», κατέληξε. 

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της παράταξης «Εύ-Πολις», Γιώργος Αβράμης, καταψήφισε την αγορά των 8 οχημάτων που γίνεται με βάση τους όρους διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού όπως προβλέπει ο νόμος, και ζήτησε με παράπλευρες διαδικασίες να αναζητηθούν και προσφορές από εταιρείες που δεν ανταποκρίθηκαν στον διαγωνισμό. «Διάβασα στο φάκελο αυτή είναι η μοναδική προσφορά που πήραμε. Email δεν υπάρχουν να κάνουμε προσκλήσεις σε πέντε εταιρείες που θα επιλέξουμε εμείς για να δούμε αν αυτή η προσφορά είναι πιο συμφέρουσα από τις άλλες;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβράμης. 

«Καταπέλτης» κατά των ισχυρισμών των δύο Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν ο Δημήτρης Καμπόλης, ο οποίος τους επέκρινε ότι δεν έχουν ενδιαφερθεί να ενημερωθούν σχετικά με τη δράση της ΟΠΚΕ στον Δήμο μας από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μέχρι σήμερα. «Δεν ήρθατε ποτέ να ρωτήσετε το τι προσφέρει αυτή τη στιγμή η ΟΠΚΕ στο Δήμο μας. Δηλαδή τι θέλετε; Να έχουμε έναν δήμο διαλυμένο από την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, που έχει περιορισθεί αυτή τη στιγμή 20-30%, χωρίς να υπάρχει υποδιεύθυνση (σ.σ. της ΟΠΚΕ) στο Δήμο μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Καμπόλης.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κ. Αβράμη ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν -παραπλεύρως- και άλλες προσφορές, ο κ. Καμπόλης τον κατηγόρησε για δημιουργία εντυπώσεων. «Από εντυπώσεις κε Αβράμη σας έχουμε μάθει και δημιουργείτε πολλές εντυπώσεις. Για να γνωρίζετε, ένας διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός περνάει από το κεφάλι της βελόνας. Δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Δημοσιεύθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός, ανταποκρίθηκε μία εταιρεία», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος. 

Καταλήγοντας ο κ. Καμπόλης εξέφρασε την απορία αν το περιστατικό πρόσφατα στο Καματερό (της ένοπλης ληστείας σε σούπερ μάρκετ) δεν ευαισθητοποίησε για το πρόβλημα και τους τεράστιους κινδύνους.

«Δηλαδή εσείς τι θέλετε; Να μείνει ο Δήμος αφύλακτος; Να οργιάζουν οι ληστείες, να οργιάζει η παραβατικότητα; Πρόσφατο γεγονός στο Καματερό προχθές. Δεν ευαισθητοποιηθήκατε από αυτό το γεγονός;», τόνισε ο κ. Καμπόλης και υπογράμμισε ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έχει παρουσιάσει το μνημόνιο συνεργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο το υπερψήφισε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ανέλαβε η Διοίκηση του Χρήστου Παππού ήταν υπό αίρεση ακόμα και η συνέχιση της λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, γεγονός που φαίνεται ότι «ξέχασαν» οι δύο Δημοτικού Σύμβουλοι που σήμερα καταψήφισαν την προμήθεια των οχτώ οχημάτων που θα ισχυροποιήσουν την ασφάλεια στο Δήμο Φυλής.

Στο video που ακολουθεί, δείτε τι απάντησε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου