«Στα μονοπάτια της Πάρνηθας» η περιβαλλοντική ομάδα των ΕΠΑΛ – ΕΚ Άνω Λιοσίων



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη της ομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του 2ου Ε.Κ. Δυτικής Αττικής, με μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τα μονοπάτια της Πάρνηθας».
Στo πλαίσιo του προγράμματος οι μαθητές έκαναν πεζοπορία από το ξενοδοχείο Mont Parnes μέχρι το καταφύγιο του Μπάφι, ενώ είχαν ενημέρωση από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας που τους συνόδευε. 
Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση στοιχείων του Όρους της Πάρνηθας αλλά και γενικότερα των ορεινών όγκων. Η συγκεκριμένη επίσκεψη εστίασε στην σημασία της Πάρνηθας στη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου, στις δυνατότητες που προσφέρουν τα μονοπάτια της για πεζοπορία, στα προβλήματα που προκύψαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, στην χλωρίδα και στην πανίδα της Πάρνηθας, αλλά και στις ευρύτερες ανθρώπινες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Οι μαθητές μέσα από τη βιωματική αυτή προσέγγιση ανακάλυψαν, παρατήρησαν, κατέγραψαν, έβγαλαν συμπεράσματα για την Πάρνηθα, αλλά και προβληματίστηκαν για την επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο βουνό. 
Η επόμενη περιβαλλοντική δράση της ομάδας των ΕΠΑΛ-ΕΚ Άνω Λιοσίων έχει προγραμματιστεί στις αρχές Απριλίου με 3ημερη εξόρμηση στα βουνά της Ευρυτανίας, πέριξ του Καρπενησίου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου