Κάλεσμα Πατούλη σε Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους ενάντια στην απλή αναλογική που προωθεί η κυβέρνηση στους Δήμους


Κάλεσμα σε όλους τους αυτοδιοικητικούς να παρευρεθούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 3 Απριλίου (10:00) 2017 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ απηύθυνε ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Σκοπός της παρουσίας όλων, είναι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, «να σταλεί σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη, συμβάλλοντας δημιουργικά στην αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους». 
Αντικείμενο της συζήτησης είναι η στάση της ΚΕΔΕ απέναντι στην πρόταση της Κυβέρνησης για την αναθεώρηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Οι θέσεις αυτές έχουν καταγραφεί στα συνέδρια της ΚΕΔΕ με πιο πρόσφατα  του Βόλου και της Θεσσαλονίκης, στο τέλος του περασμένου χρόνου.
Από τα συνέδρια αυτά προέκυψε ότι το κύριο σημείο διαφωνίας με την Κυβέρνηση είναι το εκλογικό σύστημα, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση πιστεύει ότι η κατανομή των εδρών με απλή αναλογική στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα οδηγήσει στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω αδυναμίας λήψης αποφάσεων.
Δείτε το κάλεσμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου