Ύμνησαν τη Γυναίκα ο Δήμος Φυλής και οι Τοπικοί Σύλλογοι


















Μια άρτια δομημένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας οργάνωσε η Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Φυλής με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας Δημάρχου κ. Τζένης Μπάρα, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2017. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχιακού Μεγάρου, ο κόσμος απόλαυσε μια εξαιρετική βραδιά, που τα είχε όλα! Συγκίνηση, τιμητικές βραβεύεις σημαντικών προσώπων των Επιστημών, της Τέχνης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, μουσική, τραγούδι, χοροθεατρικό δρώμενο και πρωτότυπες ομιλίες για την Γυναίκα της Ελλάδας από διάφορες γωνιές της χώρας μας. 

Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο και τους επίσημους προσκεκλημένους η οικοδέσποινα της βραδιάς κ. Τζένη Μπάρα, η οποία μίλησε για την ανεκτίμητη προσφορά της Γυναίκας σε όλα τα πεδία, σε όλους τους Τομείς καθώς όπως επεσήμανε σιγά – σιγά “τα φράγματα υποχωρούν” και η γυναίκα κατακτά τη θέση που της αρμόζει. Η αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας μίλησε για τη Γυναίκα Μάνα, τη σύζυγο, την εργαζόμενη, τη Γυναίκα του Πνεύματος, των Επιστημών, της Πολιτικής του καθημερινού γίγνεσθαι που ξέρει να απαιτεί, να αναγνωρίζει και να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της. Η ολιγόλεπτη αλλά εμπεριστατωμένη ομιλία της κορυφώθηκε, όταν η κ. Μπάρα αναφέρθηκε στη Γυναίκα ΜΑΝΑ που είναι η ίδια η Ζωή καθώς είναι εκείνη που τη χαρίζει μέσα από το ίδιο της το σώμα αλλά και στην μητέρα όλων μας, την Παναγία, την οποία επικαλούμαστε σε κάθε δύσκολη ή σημαντική στιγμή της ζωής μας.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ολιγόλεπτη ομιλία της

Στη συνέχεια ήρθε η στιγμή των βραβεύσεων για τη σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό Πηνελόπη Πιτσούλη, την διακεκριμένη και γνωστή στο κοινό σεφ, Ντίνα Νικολάου, την προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Άνω Λιοσίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αριστέα Πλακίδα, τον χειρουργό – γυναικολόγο του παραρτήματος του Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων και Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρο Ζωγράφο και τη συντοπίτισσα Αθλήτρια της γυναικείας Πάλης Αλεξάνδρα Άϊντα Αχμέτ. 

Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν μεταφέροντας τη βαθιά εκτίμησή τους στα τιμώμενα πρόσωπα, η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Τζένη Μπάρα η οποία βράβευσε την ηθοποιό Πηνελόπη Πιτσούλη, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας που τίμησε τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, η σύζυγος του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού Ντίνα Παπαδήμα η οποία κλήθηκε να βραβεύσει την προϊσταμένη του Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων Αριστέα Πλακίδα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σονίδης που βράβευσε τον γυναικολόγο Θεόδωρο Ζωγράφο και τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Κρητικός, που παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην Αθλήτρια Αλεξάνδρα Άϊντα Αχμέτ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καραϊσκάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Ελένη Λιάκου και η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά.

Κατά τα λοιπά όπως εύστοχα ανέφερε η κα Δόξα Μιχάκη ανοίγοντας τη βραδιά, κυρίαρχος στόχος της Κοινωνικής Πρόνοιας ήταν να προσδώσει στην Τιμητική εκδήλωση την αρχική σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών. Στόχο, τον οποίο πέτυχε απόλυτα, με την ολόπλευρη στήριξη και την ουσιαστική συμμετοχή κορυφαίων Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Φυλής.

Έτσι στη Γυναίκα Αρβανίτισσα και την πορεία της στο χρόνο από το χθες στο σήμερα μίλησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η “Γρίζα” και αντίστοιχα για τη Γυναίκα της Θεσσαλίας ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής “Ρήγας Φεραίος”, για τη Γυναίκα της Μακεδονίας – Θράκης ο Σύλλογος Μακεδόνων Θρακών Φυλής, για τις Αγαιοπελαγίτισσες ο Σύνδεσμός Αιγαιοπελαγιτών Φυλής “ο Αιγέας”, για τη Γυναίκα της λεβεντογέννας Κρήτης, ο Σύλλογος Κρητών Φυλής “η Μεγαλόνησος”, για τις Επτανήσιες ο Σύλλογος Επτανησίων Φυλής, για τις Ηπειρώτισσες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και τέλος για τις Βορειοηπειρώτισσες ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φυλής. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων παλιά και νέα μέλη κόσμησαν στην κυριολεξία την εκδήλωση ενώ με τις πρωτότυπες παρουσιάσεις τους που περιλάμβαναν οπτικοακουστικό υλικό, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Την εκδήλωση τέλος λάμπρυναν με τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, η καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής κ. Σωτηρία Λεβαντή και οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου, Βασίλης Χρέπας στην κιθάρα, Σοφία Χατζή στο φλάουτο και Εβίτα Σοφογιάννη στο τραγούδι. Μοναδική στην θεατρική χορογραφία με την οποία αναπαρέστησε το γνωστό κι αγαπημένο άκουσμα της πολύπαθης “Μαίρης Παναγιωταρά” υπήρξε η νεαρή Μαριαλένα Σπαντιδάκη υπό την καθοδήγηση της δασκάλας χορού – χορογράφου Μαρίας Καλτσά. Απλά ήταν όλοι τους υπέροχοι και κατάφεραν να αποσπάσουν, το θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.


Την εκδήλωση εκτός από τους προαναφερόμενους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής τίμησαν με την παρουσία τους, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης, εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής και πολύς κόσμος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τιμητική εκδήλωση



























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου