Στο Δήμο Φυλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η διάσημη Chef Ντίνα Νικολάου




Τη διακεκριμένη Chef, Ντίνα Νικολάου, τίμησε ο Δήμος Φυλής στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Κοινωνική Πρόνοια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαρτίου. 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” την γλυκύτατη σεφ βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Θανάσης Σχίζας ο οποίος επεσήμανε πως “Για τον Δήμο Φυλής οι Γυναίκες δεν ανήκουν στο “ασθενές φύλο” καθώς είναι εκείνες που μας δημιουργούν, μας πολλαπλασιάζουν και πάντα, μας στηρίζουν” για να καταλήξει πως “Τη Γυναίκα πρέπει πρώτα να τη σεβόμαστε, μετά να την αγαπάμε και πάντα να την τιμάμε!”




Η δημοφιλής Ντίνα Νικολάου με τη σειρά της, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες για την βράβευση της, δικαίωσε απόλυτα την επιλογή του Δήμου Φυλής με μία και μόνο φράση. “Πιστέψτε με είναι πολύ όμορφο να μαγειρεύουμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε” , είπε, καταλήγοντας τον επιγραμματικό αλλά ουσιώδη χαιρετισμό της.


Λίγα λόγια για τη Ντίνα Νικολάου 

H γνωστή στο ευρύ κοινό ως σεφ Ντίνα Νικολάου, κατάφερε να εξελίξει την Τέχνη της μαγειρικής και της γαστρονομίας σε επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. 
Γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά σήμερα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Σπούδασε οικονομικά και marketing αλλά την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής. 
Ακολούθησαν σπουδές σε γαστρονομικές σχολές του Παρισιού. Κατά καιρούς εμφανίζεται και έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Στην κουζίνα με την Ντίνα”, “Ελλήνων Γεύσεις”, “Ένα τραπέζι Ελλάδα”, “Νηστικοί Πράκτορες” και συνεργάστηκε με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής. 
Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται δίδαξε για αρκετά χρόνια σε Σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d'oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu). 
Το βιβλίο Μαγειρικής της Σχολής Chef d'oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand, ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βραβείο μαγειρικής. 
Στο Παρίσι με την αδελφή της Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την Ελληνική κουζίνα. 
Έχει κυκλοφορήσει βιβλία με τις εκδόσεις “Μίνωας” όπως το “Μόνος στην κουζίνα” το 2015, ενώ το 2016 στο βιβλίο “Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας” πέτυχε να δώσει φρέσκια και μοντέρνα άποψη, σε 114 συνταγές που μαγειρεύουμε την περίοδο της νηστείας. 
Είναι περήφανη μητέρα δύο φερέλπιδων νέων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου