Καινούρια παπούτσια μοίρασαν στα 120 παιδιά των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου ο Γιώργος Κούρκουλος και το «Μαζί για το Παιδί»



Μία ακόμη πρωτοβουλία φροντίδας και αγάπης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς Ζεφυρίου, ανέλαβε ο Πρόεδρος Γιώργος Κούρκουλος και η Διοίκηση τους, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Στην προσπάθειά τους για διαρκή προσφορά και φροντίδα των παιδιών επικοινώνησαν με το «Μαζί για το Παιδί» και στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Ένωση, εξασφάλισαν την δωρεάν προσφορά καινούριων παπουτσιών για όλα τα παιδιά και των δύο Παιδικών Σταθμών του Ζεφυρίου. 

Η ανταπόκριση του «Μαζί για το Παιδί» ήταν θετική και άμεση και στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, εκπρόσωποι και εθελοντές της Ένωσης πρόσφεραν στα 120 παιδιά των δύο Παιδικών Σταθμών από ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια, φτιαγμένα για άνετο παιχνίδι και για το σχολείο, προσφορά γνωστής εταιρείας υποδημάτων. 

Σκοπός της δράσης είναι να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από πολυχρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την προσφορά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος. «Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τη μέση ελληνική οικογένεια με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες στην περιοχή μας να δυσκολεύονται να προσφέρουν την επιθυμητή ποιότητα ζωής στα παιδιά τους. Ο Δήμος κάνει τεράστια προσπάθεια, μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς που αποτελούν τη δεύτερη οικογένεια των παιδιών, να βοηθήσει όσο μπορεί τα παιδιά και να συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή τους», τόνισε ο κ. Κούρκουλος.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έδωσαν συγχαρητήρια στον Γιώργο Κούρκουλο για την άψογη συνεργασία των παιδαγωγών, για τη φροντίδα και τη στοργικότητα που επιδεικνύουν προς τα παιδιά και για τις πολύ καλές εγκαταστάσεις των Παιδικών Σταθμών. 

Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους εκπροσώπους του «Μαζί για το Παιδί», τους οποίους ανταμείψανε με πολλά χαρούμενα χαμόγελα, και χάρηκαν για το νέο ζευγάρι παπούτσιά τους.

Τις θερμές ευχαριστίες του προς το «Μαζί για το Παιδί» εξέφρασε ο Γιώργος Κούρκουλος και με την προσφορά αναμνηστικής ευχαριστήριας πλακέτας στον εκπρόσωπο της Ένωσης, κοινωνικό λειτουργό Νίκο Γιώτα.

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων με κύριο στόχο να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου