Ευχαριστίες Μαυροειδάκου σε ΟΑΣΑ και λοιπούς για το νέο σχεδιασμό της γραμμής 735

Δεξιά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης και Αριστερά τα υπηρεσιακά στελέχη Δημήτρης Αποστολίδης και Γιώργος Ποριάζης
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου
Γιάννης Μαυροειδάκος
Για να διακοπούν τα δρομολόγια της γραμμής 735 ΖΕΦΥΡΙ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ, μετά τις 6 το απόγευμα, χρειάστηκαν μερικές πέτρες εναντίον των λεωφορείων στην οδό Παναγίας Γρηγορούσας. Για να ξαναμπούν τα πράγματα στη σειρά χρειάστηκε αγώνας ετών. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Το σωματείο των οδηγών του ΟΑΣΑ πήρε, πριν από 6 χρόνια, την απόφαση να διακόπτονται τα δρομολόγια της γραμμής 735, επικαλούμενο την ασφάλεια των μελών του. Αλλά το λογικό αυτό μέτρο ήταν ένα ακόμα βήμα για την γκετοποίηση της βόρειας περιοχής του Ζεφυρίου, ενώ οι κάτοικοι εξέφραζαν, πιεστικά, το αίτημα για επανάληψη των δρομολογίων και μετά τις έξι το απόγευμα.
Μέχρι που η Διοίκηση του Δήμου Φυλής και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος το πήρε επάνω του. Ξεκινώντας από τη λογική της διαβούλευσης και αποδεχόμενος το δίκιο των οδηγών του ΟΑΣΑ, πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει εναλλακτική διαδρομή για τη γραμμή 735 που θα συνδύαζε τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων με την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος.
Το σκεπτικό του για ριζική αλλαγή της φιλοσοφίας του δρομολογίου τέθηκε υπόψη όλων των ενδιαφερομένων: Του Τοπικού Συμβουλίου Ζεφυρίου, των Δημοτικών Συμβούλων, των κοινωνικών φορέων και της Αντιπεριφέρειας πριν υποβληθεί, επίσημα, στον ΟΑΣΑ και στο σωματείο των οδηγών. Τελικά η πρόταση έγινε αποδεκτή, εφ’ όσον ο Δήμος αναλάμβανε την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, όπως η δημιουργία νέας αφετηρίας με χημικές τουαλέτες και δημοτικό φωτισμό, η οριοθέτηση των στροφών με κώνους για τη διευκόλυνση της στροφής των λεωφορείων, η περιφρούρηση των δρομολογίων από την  ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία κλπ.
Ο Δήμος Φυλής ανταποκρίθηκε άμεσα στις υποχρεώσεις του και το δρομολόγιο λειτουργεί χωρίς πρόβλημα από την 1η Απριλίου 2017. Ο Γιάννης Μαυροειδάκος δηλώνει ικανοποιημένος, αλλά δεν ξεχνά να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και κυρίως τον ΟΑΣΑ:
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη, το Διευθυντή Συγκοινωνιακού έργου Δημήτρη Αποστολίδη και το συγκοινωνιολόγο Γιώργο Ποριάζη για τον επαγγελματισμό και την κατανόησή τους. Αλλά και το σωματείο των οδηγών που έδειξε ότι θέτει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της περιοχής μας, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους του μόχθου που έχουν ανάγκη τη δημόσια συγκοινωνία. Θέλω να επισημάνω ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες και παρά τη μείωση των διατιθέμενων πόρων, ο ΟΑΣΑ καταφέρνει να ανταποκρίνεται και κυρίως να δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο.
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, στους Δημοτικούς Συμβούλους και στο Τοπικό Συμβούλιο του Ζεφυρίου, αλλά και σε αρκετούς συμπολίτες μας οι οποίοι συνέβαλαν με τον προβληματισμό τους, όπως η Νίκη Βαδεβούλη, η Τασία Οικονόμου, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Λάππας και άλλοι τους οποίους ίσως ξεχνάω. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τους συναδέλφους Μιχάλη Οικονομάκη και Μαρίνο Σαρλά, με τη βοήθεια των οποίων αντιμετωπίσαμε όλα τα τεχνικά ζητήματα.
Νομίζω ότι αν περιφρουρήσουμε το δρομολόγιο θα αποδειχθεί πολύ πιο εξυπηρετικό για τους συμπολίτες μας κι αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση για όλους μας.
Δείτε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Δήμου Φυλής για το δρομολόγιο:

Νωρίς το πρωί της Πρωταπριλιάς του 2017 η γραμμή 735 λειτούργησε με νέα φιλοσοφία
Για να αλλάξει το δρομολόγιο με επίκεντρο το Ζεφύρι και το Δήμο Φυλής δημιουργήθηκε νέα αφετηρία στο Πάρκο Πόλης, απέναντι από το LIDL των Άνω Λιοσίων
Στην αφετηρία τοποθετήθηκαν από το Δήμο Φυλής φωτιστικά σώματα
Στη νέα αφετηρία τοποθετήθηκαν επίσης χημικές τουαλέτες
Στις γωνίες της διαδρομής τοποθετήθηκαν από το Δήμο ειδικά κολωνάκια για την απαγόρευση της στάθμευσης
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής τοποθετούν κολωνάκια στις γωνίες των δρόμων της διαδρομής
Τα έγγραφα του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου προς την ΕΛΑΣ,
για την περιφρούρηση του δρομολογίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου