Επέστρεψε με τιμές στη Μονή Κλειστών η Εικόνα


























Με κατάνυξη αναχώρησε, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, την Κυριακή των Βαΐων (9-4-17) συνοδεία πομπής πιστών, η Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας, προς τη Μονή Κλειστών. 
Αμέσως μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εψάλη Παράκληση και στη συνέχεια, περίπου στις 11:30, η εικόνα της Παναγίας πήρε το δρόμο της επιστροφής της στο «σπίτι» της. Παρότι οι καμπάνες του Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χτυπούσαν χαρμόσυνα σημαίνοντας την αναχώρηση της εικόνας, μέχρι και την τελευταία στιγμή πιστοί κάθε ηλικίας συνέρρεαν στον Ναό προκειμένου να προσκυνήσουν τη Χάρη της. 
Η πομπή στη διαδρομή της έκανε τρεις στάσεις, στο μνημείο εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και στο σταυροδρόμι που οδηγεί στη Μονή Κλειστών, όπου εψάλησαν δεήσεις ενώ είχε προηγηθεί άλλη μία στάση στο τέλος του κέντρου της Χασιάς προκειμένου η εικόνα να τοποθετηθεί στην ειδική βάση που κατασκευάστηκε φέτος για την ασφαλή μεταφορά της. 
Πιστοί κάθε ηλικίας συνόδεψαν πεζή και με βαθιά κατάνυξη την εικόνα ψάλλοντας ύμνους και τροπάρια. Στην πύλη του Μοναστηριού η Εικόνα της Παναγίας βγήκε από την ειδική βάση και πέρασε στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού στα χέρια του παπά Δημήτρη και του επιτρόπου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής Μίμη Κόλλια, οι οποίοι εισήλθαν στο μοναστήρι όπου τους περίμεναν πιστοί και ο κατασκευαστής της προθήκης ειδικών προδιαγραφών Μίλτος Τσάφας. 
Οι ιερείς και ο κατασκευαστής εισήλθαν στον Ναό, όπου κεκλεισμένων των θυρών ο κατασκευαστής αφαίρεσε την προθήκη από την εικόνα και την τοποθέτησε στη θέση της. Αμέσως μετά οι πύλες του Ναού της Μονής άνοιξαν και υποδέχθηκαν και τους εκατοντάδες πιστούς που περίμεναν, ψάλλοντας τροπάρια, να προσκυνήσουν την εικόνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου