Πρωτοπόρος στο θέμα των αδέσποτων ο Δήμος Φυλής δήλωσε ο Παππούς

Τα συγχαρητήρια του στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Βασίλη Ντάκουρη έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

Ο Βασίλης Ντάκουρης παρουσιάζει τον απολογισμό του Δήμου στον τομέα των αδέσποτων
για το 2016
Η Πρόεδρος του Συλλόγου της Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου παρουσιάζει την εισήγησή της για τα αδέσποτα
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με το κοινό
Ο Δήμαρχος Φυλής έδωσε το "παρών" στην Ημερίδα για το μεγάλο αυτό ζήτημα
Πολλοί από τους κατοίκους της Ζωφριάς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το θέμα της Ημερίδας
Παρούσα στην εκδήλωση και η Αίμη Μπουραΐμη που έχει τη διοικητική υποστήριξη στο θέμα των αδέσποτων
Στο μεγάλο ενδιαφέρον του Δήμου Φυλής για τα αδέσποτα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μιλώντας στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 από το Σύλλογο Ζωφριάς με τη συμμετοχή του Δήμου και του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Φυλής έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες που τον καθιστούν πρωτοπόρο, μεταξύ των Δήμων της Αττικής και πρόσθεσε ότι έχει συμμορφωθεί απόλυτα με τη νομοθεσία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Δήμου Φυλής δηλαδή τον Προϊστάμενο Βασίλη Ντάκουρη, τον κτηνίατρο Αλέξανδρο Παλαχαρίδη την Ελένη Δαμοπούλου και την Αίμη Μπουραΐμη που σηκώνει το βάρος της διοικητικής υποστήριξης.
Καταλήγοντας ζήτησε τη βοήθεια των φιλοζωικών σωματείων για τη βελτιστοποίηση της προσπάθειας και επαίνεσε την προσφορά τους επισημαίνοντας την ευαισθησία τους απέναντι στα ζώα. «Γνωρίζω το θέμα γιατί η οικογένειά μου έχει σκυλιά τα οποία φροντίζουν τα παιδιά μου» τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία του από τη δηλητηρίαση δικού του κατοικίδιου από «φόλα».
Τις πρωτοβουλίες του Δήμου στο θέμα των αδέσποτων εξειδίκευσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Δήμου Βασίλης Ντάκουρης επισημαίνοντας ότι ο Δήμος ανάρτησε σχετικό  Δελτίο Τύπου στις ιστοσελίδες του και το απέστειλε στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά στον απολογισμό του 2016 και δίνονται στο κοινό χρήσιμες οδηγίες για το ζήτημα των αδέσποτων ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Μετά το τέλος της ομιλίας του, τόσο ο ίδιος, όσο και ο κτηνίατρος του ΔΙΚΕΠΑΖ Σαράντης Κορώνης  απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρεθέντων.
Στην πρωτοβουλία του Συλλόγου της Ζωφριάς για τη διοργάνωση της Ημερίδας αναφέρθηκε η Πρόεδρος Ευαγγελία Κωβαίου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την σημερινή Ημερίδα – Ενημέρωση για τα αδέσποτα ζώα, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής , επειδή μας προβληματίζουν πολλές φορές στην καθημερινότητα μας ,πώς να αντιδράσουμε , αφού κυκλοφορούν γύρω μας, πότε επιθετικά, πότε άρρωστα, πολλές φορές κυκλοφορούν σε αγέλες, προκαλώντας έτσι πρόβλημα και στη Δημόσια Υγεία» τόνισε  χαρακτηριστικά.
Δεν παρέλειψε ακόμα να ευχαριστήσει το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη (απουσίαζε λόγω ασθενείας) και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και κατέληξε ως εξής:
«Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα –όπως και απέναντι στους συνανθρώπους μας- δείχνει τον Πολιτισμό και την Παιδεία μιας κοινωνίας. Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο, επειδή «βαρεθήκαμε» ή «κουραστήκαμε», δεν μπορεί να θεωρείται λύση. Η κακομεταχείρισή τους, για να γελάσουμε δεν μπορεί να θεωρείται παιχνίδι. Όσο για τους πολυάριθμους τρόπους, που έχουμε σκεφτεί για να «καθαρίσουμε» τη γειτονιά μας από αυτά, είναι θέμα που πρέπει να μας γεμίζει ντροπή και φρίκη». 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου