Στην 72 επέτειο για την “Ημέρα της Νίκης” με πολυμελή εκπροσώπηση ο Δήμος Φυλής





Την 72η επέτειο για την “Ημέρα της Νίκης”,που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με σειρά εκδηλώσεων, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής, ανταποκρινόμενοι με θέρμη στην πρόσκληση του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου. 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Κρητικός οι Ποντιακής καταγωγής Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σονίδης, Γιώργος Αδάκτυλος και Βασίλης Γεωρδιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος. 
Τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ρωσικής Πρεσβείας Θεόδωρος Καλάϊδωφ, ο οποίος εξάλλου βρέθηκε πριν λίγο καιρό στα Άνω Λιόσια όπου σε συνεργασία του Δήμου Φυλής  με τη Ρωσική Πρεσβεία, τιμήθηκε η μνήμη της ηρωίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Κουζνέτσοβα-Τσιγγέλη Ζιναΐντας, η οποία έχει ενταφιαστεί στο νέο Κοιμητήριο των Άνω Λιοσίων.

Σε ότι αφορά στον εορτασμό της Ημέρας της νίκης στην Αθήνα αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην 72η επέτειο της Νίκης κατά του φασισμού στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941-1945. 

Οι εκδηλώσεις την Τρίτη 9 Μαΐου ξεκίνησαν με την πορεία του Αθάνατου Τάγματος με χιλιάδες συμμετέχοντες που κατέληξε στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, όπου συνολικά μαζεύτηκαν πάνω από 5.000 άτομα. 

Πριν ξεκινήσει η συναυλία στη μεγάλη οθόνη πραγματοποιήθηκε η προβολή της μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης από την Κόκκινη Πλατεία της Παρέλασης της Νίκης και της ομιλίας του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος η Ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, οι σολίστ Ελένα Ουσμάνοβα και Μαξίμ Κλονόβσκι και χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Συμπατριωτών "Μπεριόζκα". Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε Ρωσικά και Σοβιετικά πολεμικά τραγούδια και γνωστές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη αφιερωμένες στο κίνημα αντίστασης εναντίον της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Τσιάλα Καντάρια, κόρη του Μελιτόν Καντάρια, Ήρωα της ΕΣΣΔ, ο οποίος ύψωσε τη σημαία της Νίκης πάνω από το Ράιχσταγκ του Βερολίνου την 1η Μαΐου του 1945. Επίσης, τη βραδιά χαιρέτησαν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Δημήτρης Βελάνης και ο Στρατιωτικός - Ναυτικός - Αεροπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας Συνταγματάρχης Σεργκέι Ντεμιάνοφ. 

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος επισήμων μεταξύ των οποίων ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Κουράκης, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας Ταξίαρχος Γεώργιος Στεργιούλης, καθώς και οι ανώτεροι εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωποι Δήμων, κορυφαίων πανεπιστήμιων και μουσείων της Ελλάδας, εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος των χωρών της ΚΑΚ στην Ελλάδα, ΜΜΕ, διεθνών οργανώσεων και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. 
Πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας όλοι όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να δοκιμάσουν το πιάτο του στρατιώτη – φαγόπυρο με βρασμένο κρέας από τη πολεμική κουζίνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν ο Ύμνος της Νίκης "Ημέρα της Νίκης" και τα εορταστικά πυροτεχνήματα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα











Ιδού και δύο χαρακτηριστικά videos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου