Επέστρεψε στην πατρίδα από την Κύπρο το λείψανο του συντοπίτη μας Ανθυπασπιστή Νικολάου Κρητικού

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2017 (19:00) Η ΚΗΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΦΥΛΗΣ

Το αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Αεροπορίας με τα λείψανα των 17 ηρωικώς πεσόντων  μόλις έχει φτάσει από την Κύπρο στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας (Τατόι)
+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Παρουσία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή υποδοχής των λειψάνων των 17 αγνοουμένων-πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε παραλάβει, στην διάρκειας επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τα λείψανα των 17 πεσόντων ηρώων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο συντοπίτης μας Ανθυπασπιστής Πεζικού Νικόλαος Κρητικός. 
Δείτε την τελετή παράδοσης των οστών στην Κύπρο, τους συγγενείς των πεσόντων και το οστεοκυτίο του Νικολάου Κρητικού σκεπασμένο με την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία.


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την τελετή παράδοσης των οστών στην Κύπρο:



Στην τελετή υποδοχής των λειψάνων στο Αεροδρόμιο Δεκελείας το Δήμο Φυλής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος. 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. 


Δείτε απόσπασμα από την τελετή υποδοχής των λειψάνων στο αεροδρόμιο Τατοΐου:


Η εξόδιος ακολουθία για τον Ανθυπασπιστή Νικόλαο Κρητικό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 (19:00) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής. 
Εν συνεχεία κι αφού του αποδοθούν στρατιωτικές τιμές θα ταφεί στο μνημείο που κατασκεύασε προς τιμήν του ο Δήμος Φυλής στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. 


Το πρόγραμμα τις επίσημης εκδήλωσης έχει ως εξής:


Το πρόγραμμα της οικογένειας έχει ως εξής:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου